Alıntı:
duarden´isimli arızadan alıntı
Hakaret kurallarla düzenlendiği için muhattap direk hakaret eden üyedir. Foruma üye olurken sadece işaretleyip geçtiğiniz forum sözleşmesinde yazıyor bunlar. Bireylerin kendi otokontrolleri olmasına inandığımız içinde uyarı düzenimiz yok. Israrlı davranış bireyin bu kontrolü sağlayamayacağı noktada sonlanıyor. Kaypak , densiz gibi kelimeler kullanılmış arkadaşlar bunları düzenlemiş..
|
Pekala.Kaypak kelimesini kullanmışım örneğin.Bunların hakaret sayılıp sayılamayacağı ayrı bir konudur.Kaypak ne demektir?Oynak, bir o yana-bir bu yana kayan, tutarsız vesaire.Niye kullanmışım?Çünkü kişi kaypak yani tutarsız, yani kendiyle çelişen bir tavır içerisinde bulunmuş defalarca ve ısrarla ve ben de kendi çelişkilerini, kaypaklıklarını kişiye ısrarla ve tekrar tekrar göstermişim.Yada densiz kelimesi.Densiz yerine seviyesiz bir söz sarfetmişsiniz desem herhalde bu kadar rahatsız etmeyecekti.Bir söz vardır ''fahişeye, fahişe demeyeceksin''.Onun gibi bir şey sanırım bu.
Öte yandan kişileri pohpohlamak serbest sanırım.Kişiye iltifat hoş görülen birşey kişi iltifatı hak etmemiş bile olsa.Oysa kişi hakaret diye tanımlanan kelimenin, kavramın tam karşılığını sergilediğinde bile kullanmak yasak.Anlıyorum.
Bir bölümde bir uyarı görmüştüm.Bu sitenin adı anarşist ama sakın hataya düşüp de burada anarşizm anlayışının geçerli, hakim olduğunu düşünmeyin şeklinde.Evet şimdi daha iyi anlıyorum.