Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 30-01-2008, 23:32
asmara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
asmara asmara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Raporlu Arıza

saygısız almadovar... hiç mi kiliseye saygın yok!!!
edep sana ya HU!!!

İspanyol yönetmen Pedro Almodovar, son filmini eleştiren Kilise'ye yüklendi. Almodovar, "Kilise, kendi yaptıklarıyla her geçen gün gözden düşüyor" dedi. "La Mala Educacion" (Kötü Eğitim) adlı son filmiyle Kilise'nin eleştirisini alan Almodovar, İspanya'da 1960'lı yıllarda bir Katolik okulundaki iki erkek öğrenciyle bir rahibin yıllar sonra biraraya gelmesini anlatan filmi hakkında, "Film, gerçekler üzerine kurulu. Bir yasak aşkı anlatıyor" dedi.

Son yıllarda rahiplerin kız ve erkek çocuklarını hedef alan cinseltaciz skandallarının ortaya çıkmasıyla ciddi zarar gören Katolik Kilisesi'nin, ''Kötü Eğitim'' filmiyle daha da zarar göreceği savunuluyor. Tartışma konusu olan son filmini 10 yıldır planladığını söyleyen Almodovar, İspanyol basınına verdiği demeçlerde, ''Din, filmimin ana öğesi değil. Film üzerine yapılan tartışmaların sinemanındışına çıkması benim hoşuma gidiyor. Polemik, Mel Gibson'un 'İsa'nın Çilesi' filminde olduğu gibi sizin promosyonunuz oluyor'' dedi.

''Kötü Eğitim'' ile ilgili ''Aşırı korku duyuyordum. Çünkü polemiklere düşmeden, reşit olmayanlara yönelik cinsel taciz üzerine film çekmek zor. Ben bunu ateşten uzak tutmaya çalıştım. Ama olan bir şeyi seyirciye yeterli derecede vermek gerekiyor'' diyen Almodovar, bukonuya kimsenin el atmasına izin verilmemesi gibi bir hususun söz konusu olamayacağını kaydetti.

Oscar ödüllü yönetmen, bundan sonra yapacağı yeni filmde yeniden komediye dönmek istediğini belirtti.

lokomotifkamera sitesinden alıntı