Tekil Mesaj gösterimi
  #33 (permalink)  
Alt 30-01-2008, 19:48
simyaci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
simyaci simyaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
φιλοσοφία

dracklies kardesime cevap

oncelikle senin sorularin in cevaplari islamda nasil ona bakalim?

islam da derki: insanlik alemi, dunyaya gelmeden once berzah aleminde yasarlardi bir tur cennet gibiymis yani.. efendim tanri istedigini yapmakta ozgur oldugu icin, adem i denemis yasak meyvayi yeme konusunda seytanla inatlasmis. sonunda, adem , tanri yi degilde, seytani dinleyip, elmayi yemis ve ceza olarak dunyaya atalanmislar once burada bir kac celiskiyi anlayalim!!!! buraya gelmemizin sebebi, tanrinin seytanla olan ceismesinden dolayi bir cezami yoksa ademin sinanmasimi? ve celiski icinde celiskiye bak sen simdi!!!! tanrinin nasil duygulari varmisda, seytanla inatlasmaya gidebilir?
bu uzayip gidiyor ben okudukca guluyorum ayri konu.. simdi bilimsel olarak yada mantigimizla bakalim.. tanrinin denemeye sinamaya ihtiyaci varmidir sence? bence bilinmeyen seyler denenir tanri herseyi bildigine gore deneme ihtiyaci hissetmemesi lazim . kaldiki istese hepimizin icine nur yagdirir ve cennete gideriz acaba bizimle ne alip veremedigi var sonucta kendi yaratmis dimi!!! dur ben birilerini yaratayimda, aci cektireyim oss ye sokayim gibi laflar, benim mantigimla uyusmuyor burada kendi kararini verecek yasa geldigini umut ederek, baska bir konuya gecelim..
hani bu dinciler in sikistigi an basvurdugu bir yol varya: cevap veremedigi zamanlar iste efendim tanrinin sonsuz gucune baglanir gelismeler.. halbuki, bilimsel gelismeler bu tur dogmalari coktan curuttu sadece, sonsuzluk kavrami uzerinde kesin olmayan deney sonuclari var. bunlarda hepimizin klasik merak ettigi seyler!! ilk yaradilis neydi? bu gezegen nasil calisir amac ne? nereye gidiyoruz? burada herkes kendine uygun cevaplar bulmus ben sahsen bulamadim bir noktada tanriya inanmak istiyorum kendi eksikligimden, ama dinlere asla inanmam cunku butun sozler celiski dolu. simdi ben tanri var diyebilirim ama ispatlayamam karl marx onun elcisi derim ama ispatlayamam bir kitap yazarim oda dini kitap derim ama ispatlayamam. ama mevcut dini kitaplardan daha iyi yazarim cunku onlarin icinde, hicbir deney hicbir somut ve akademik birsey yoktur. pekala daha guzel edebi birseyler ikimiz yazabiliriz dimi kendi dumenimize gore.. mesela sarabi tekrar helal ederiz ama alkol miktarini biraz dusurururuz. kokoreci gunah yapariz cunku resmen bok yiyorlar. bunlar uzar gider, simyacinin sana verecegi abi olarak sudur:

simyaci derki;
tanri icimizdedir eger birseyin olmasini istersek, butun evren isbirligi yapar..

arti sebep sonuc iliskisi mantigiyla olaylara asla bakma. isin icinden cikamazsin.

ben yagmur agladim