Alıntı:
Tenere´isimli arızadan alıntı
Bu arada vidoyu da izleyin ve düşünün bakalım iran mollasıyla yahudi kabalacası arasında ne kadar fark var...
Videodan ilginç bir kısım:
''Buna göre insanlar ayrılırlar...bu sorudan kaçıp bi takım şeylerin peşinde koşan insanlar var.eeııii bu insanlar da aslında(küçümser ifade) hayatlarının anlamlarının ne olduğunu anlamak için başka şeylerin peşinde koşuyolar.Ne bileyim(!)..BİLİM, para, teknoloji..ııı saygınlık, fiziksel zevkler.Bunların hepsi aslında aynı soruya göre düzenlenmiş...hayatın amacı ne?neden yaşıyorum, neden var EDİLDİM.
Yorum yapmama gerek var mı?
|
"Dr. Laitman felsefe doktorasını Moskova Felsefe Enstitüsü, Rus Bilimler Akademisi’nden almıştır ve MS Tıp alanında StPetersburg Üniversitesi Biolojik Tıp Sibernetiği fakültesinden Tıbbi Sibernetik diploması vardır. Bilimsel eğitimine ek olarak Dr Laitman son 30 yılını manevi ilim olan Kabala’ya adamıştır. Kabala üzerine otuzdan fazla kitap ve kabala ve ilim konularına değinen sayısız makale yazmıştır.
Dr. Laitman Baal HaSulam’ın oğlu olan Rav Baruh Aşlag’ın öğrencisi ve kişisel asistanıydı. Dr Laitman hocasının adımlarını izleyerek tüm dünyaya manevi Kabala ilmini aktarmak için çalışmaktadır. Dr Laitman'ın bilimsel anlatımı tüm din, inanç ve kültürlerden insanların hep beraber içsel gelişim süreçlerini yaşamalarına yönelik manevi bir yolculuğa çıkmalarına olanak sağlamaktadır.
1991 yılında hocasının vefatından sonra Biney Baruh Kabala Eğitim ve Araştırma Enstitüsünü kurdu. Biney Baruh kar amaçsız çalışan ve her türlü din, dil, yaş, hayat stili ve kültürden insanın manevi ilerleyiş için kabala ilmini çalışabilmek için bir araya gelebileceği bir çalışma grubudur. Biney Baruh eğitim programları için ücret talep etmemektedir.
Biney Baruh her gün televizyon yayınından ve internetten canlı kabala dersleri sunmaktadır ve bunları Rusça, İngilizce, İbranice ve Türkçe olarak simultane çevrilmektedir.
Kurumumuz manevi ilim olan kabala konusunda internet üzerinde en geniş bilgiye sahiptir. Her ay beş ayrı dilde bülten, iki haftada bir 3 ayrı dilde gazete basmakta ve 25 ayrı dilde kabala ile ilgili internet sitesi barındırmaktadır.
Bugün Dr Laitman’ın 30 yıllık çalışması ve kabala ilmi araştırması bilim adamları ve araştırmacılar tarafından kabul görmektedir. Manevi ilim ve eğitim çerçevesinde Dr Laitman tüm dünyada bilim adamlarıyla kongrelere ve konferanslara katılmaktadır. Aynı zamanda Aşlag Araştırma Enstitüsü kurucusu olarak maneviyat bilimi ve dünyevi bilimler konusunda ortak noktaları araştırmaktadır.
Dr Laitman, Budapeşte Kulübü başkanı ve yetmişten fazla felsefe ve evrimin genel teorisi üzerine kitap yazan Prof Laszlo ile çalışmalarına Dünya Erdemlik Konseyi - World Wisdom Council üyeliğiyle devam etmektedir.
*Not: "Rav" ünvanı Dr. Laitman’a öğrencileri tarafından manevi öğretisinin kapsamı dahilinde kendisine verilmiştir. Rav Laitman bir haham değildir, bu konuda hiç bir hahamlık okulundan mezun da değildir ve dini bir haham olarak çalışmamaktadır."
Rav Michael Laitman