Tekil Mesaj gösterimi
  #5 (permalink)  
Alt 28-01-2008, 18:51
Tesla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tesla Tesla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Lizard King

Komünizmi değerlendirirken, 3 olgu üzerinde duracağım.Bir kişi komünist değilse 3 durum söz konusu olabilir:

* Komünizmi yeterince bilmemektedir.Toplum içindeki olağanüstü önyargıdan etkilenerek, bu ideale cephe almıştır.Bu madde nedeniyle komünizme karşı olan arkadaşlar varsa, bu konu aracılığıyla soru işaretlerini ortadan kaldırmayı ümit ediyorum.Bu sebeple oy kullanan arkadaşlar, neden bu paralelde düşündüklerini açıklarsa, iki karşıt taraf için de yararlı olur.

*İçinde bulunduğu sınıf sebebiyle komünizmi tehdit olarak görmektedir.Komünist düzende, gelir dağılımı değişikliğe uğrayacağı için, orta üst ve üst gelir düzeyine sahip kişiler, refleks olarak kendi sınıflarını savunacaklardır.

*Kişi bencildir ve dünyaya hiçbir zaman adaletin ve özgürlüğün gelmesini istememektedir.Adil bir düzen çıkarlarıyla çatışabilir, özgür bir ortamdan tiksinebilir, çeşitli putların, dokunulmazların olmasını ister. Hazırol vaziyetinde, hareketsiz şekilde durmaktan zevk alır, vücudunu kasmadan yürüyemez.Kendini kendini yönetebileceğine inanmaz, tepesinde onu kandıracak, politikacıların bulunmasını ister. Sırtında polis copu, ensesinde asker postalı görmek ister...

Komünistler ateist, ben namazı niyazı olan bir insanım diyorsanız;

Komünizm kesinlikle dinlere müdahale etmemektedir.Gerçek anlamda laiklik ancak komünizmde yaşanabilir.Ateizmi komünizmin olmazsa olmazı olarak görenler vardır,evet ancak bunların görüşünün kesinlikle özgürlükle bağdaşmadığı unutulmamalıdır.

Bir komünist namaz kılabilir, kilisede mum yakabilir, kipayla dolaşabilir...

Alıntı:
Erdoğan´isimli arızadan alıntı Mesajı göster

Dinlerde ki "Cennet" misali bütün dertlerin bittiği bir dünya mümkün değil.
Ben mümkündür diyorum.

Eğer dünyada "mükemmel" kavramı varsa, bu kavram pratiğe dökülebilir.

Dünyada bir cennet yaratabiliriz.

Komünizmin 100-200 hatta bin yıl sonrası için bile gelip gelemeyeceğini bilemeyiz.Komünizm bir ütopyadır, komünizm yüce bir idealdir.Neden bu ideale inanmayalım?

Bu ideal, dünyayı daha yaşanılası bir yer haline getirir.Her gün binlerce rezil olaya şahit oluyoruz.Eğer bu ideale inanırsak, rezil olan bu düzene karşı koyma gücünü kendimizde buluruz.

Alıntı:
beşiktaşvapuru´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Tek dil konuşulacak peki bu dil hangisi olacak. Diğer maddeler de ancak zor kullanılarak uygulanabilir. Yani insanların (aşağıda geçmese de) dinlerini, milliyetlerini, değer yargılarını cebren ellerinden alacağız.
Din konusunda açıklamayı yukarıda yaptım.

Tek bir soru soracağım:

Neden milliyetin senin için bu kadar vazgeçilmez? Bir İranlı olsaydın, o zaman da milliyetini şimdiki gibi savunur muydun?

Cevabına göre bu konuda ayrıntıya inebiliriz.

Alıntı:
demkaçkını´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
yani tüm değerler tüm düşünce tarzları kısaca akıla gelebilecek herşey değişmiş demektir ve kişi şimdi ki algısından çok daha öte olacaktır böyle bir aşamaya varılırsa refarandum yapmak zaten saçma olacaktır köminizmin insanını bugunden kimse şekillendiremez

ve unutulmamalıdır ki bugun ki şartlarda köministim demek tarihsel ve bilimsel metaryalizmi anlayamamaktır çoçuk işidir
Bu konu bir varsayımdan yola çıkarak açılmıştır. Elbette komünizmden önce böyle bir referandum yapılmayacaktır.Her türlü ihtimalde, uzun bir süreç söz konusudur, kendiliğinden gelişecektir.

Karl Marx'ın birçok tezine inanmıyorum.Burada tarihsel ya da bilimsel materyalizmi de savunuyor değilim.

Tarihsel ve bilimsel materyalizm kökünden yanlış bir düşünce sistemidir.

Komünizm sosyalistlerin tekelinde değildir.Karl Marx'ın düşünce sistemi, iflas etmiştir.

Yeni bir yorum getirmek zorundayız.

Burada Kropotkin,Stirner, Bakunin gibi isimlerden alıntı yapmayacağım.

150 yıl öncesine oranla çok şey değişti.

Hepsinin kendince doğruları var, bunları inceleyelim ancak bugünü yorumlarken, artık bunların döneminin geçtiğini unutmayalım.

Anarşistlerin siyasi anlamda dokunulmazları olmamalıdır, siyasi peygamberlere ihtiyacımız yok.