Komünizm temelde eşitlik vurgusu ama aşağıda sayılanlar aslında faşizmin bir parçası değil mi?
Tek dil konuşulacak peki bu dil hangisi olacak. Diğer maddeler de ancak zor kullanılarak uygulanabilir. Yani insanların (aşağıda geçmese de) dinlerini, milliyetlerini, değer yargılarını cebren ellerinden alacağız.
-Bütün sınırlar kalkacak
-Para denilen şey yavaş yavaş ortadan kalkacak.Paraya gerek duyulmayacak.
-Ortak bir dil seçilecek, diğer diller zamanla unutulacak.Dünyadaki bütün insanlar birbirini anlayabilecek.
-Açlıktan kimse ölmeyecek.
-Milleti anımsatan her şey yokedilecek.Bayrak, marş vesaire
-Her anlamda eşitlik olacak, torpil ve rüşvet gibi kavramlar ortadan kalkacak.
-Bütün ordular terhis edilecek, tabanca,tüfek ve her türlü silah yasaklanacak.
-Bir süre sonra yargı organlarına gerek kalmayacak.Avukatlar,hakimler, savcılar işsiz kalacak.
-Polisler olmayacak.
-Zamanla partilere ve siyasetçilere de gerek duymayacağız.Çünkü artık kendi kendimizi yönetebiliyoruz.
Sadece ütopya.
Peki ütopya kurmak yanlış mı? Aksine güzel. Mesela ben ufaklıkken

dünyadabu kadr verimli arazi var. Herkes sadece tarım ve hayvancılığa verse kendini ne aç olur ne kirlilik şeklinde hayal kurardım.
Aslında komünizm ya da sosyalizmi kendimize uyarlayabiliriz. Ama diğer uygulama biçimleriyle direk almak bence rus yanlısı olmaktır bir bakıma. Ne Abd Liberalizmi ne Rus komünizmi.
Benim dileğim kendi duruşu olan herkesin haklardan eşit yarandağı, halkın birebir devlet yönetiminde olduğu, açlığın olmadığı, insanların sokakta yatanlarla arasına duvarlar çektiği sitelerde oturmadığı, sınıflara ayrılmamış bir ekonomi ve devet modeli.
Kısacası halkın devleti.