Tekil Mesaj gösterimi
  #12 (permalink)  
Alt 26-01-2008, 06:20
Tesla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tesla Tesla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Lizard King

Alıntı:
Sercan.Us´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Sn. Tesla kemalistlerle ülkücüleri birbirine karıştırmışsınız. Kemalist solcu kemalist sağcı diye ayrım yapmak istemiyorum ama var malesef.
Mhp kökenli kemalistler var, sosyalist-devletçi ekonomiyi benimsemiş devrimci, halkçı ama aynı zamanda binlerce yıllık kültürünede sahip çıkan kemalistlerde var.

Ortak tarih, ortak kültür, ortak dil esasına dayanan bir ulus devleti, ırk'ı baz alan bir ulus devletle birbirine karıştırmayınız.

Dünya türklerindir gibi safsatalarla kemalistleri nasıl bir tutabiliyorsunuz?

''Ne mutlu Türk'üm diyene'' vecizesini kavrayamadıysanız eğer zaten fazla bişey tartışamayız.

Türklük; yurttaşlık, vatandaşlık bağlamındadır. Irk esasına dayanmaz. Türk milliyetçiliği ile Atatürk milliyetçiliği aynı şeyler değildir.
Batı emperyalizminin en çok korktuğu şey kemalist ulus-devlet modelinin doğu dünyasına örnek olması.

1950'lerden bugüne sistemli bir şekilde kemalist cumhuriyet tasfiye edildi ve bugünlere gelindi. Sosyal demokrat geçinen birtakım dansözler,vatansever milliyetçi geçinen birtakım vatan hainleri, sosyalist komünist geçinen birtakım bölücüler ve tatlı su solcuları bir türlü Atatürk'ün ilke ve devrimleri etrafında birleşemediler.
Köy enstitüleri kapatılmasaydı eğer bugün çok farklı şeyler konuşuyor olurduk. Köy enstitülerinin kapatılması cumhuriyet tarihinin olumsuz anlamda dönemeçlerinden biridir. Nasıl daha fazla üretim-ihracat yapabiliriz nasıl eğitim sistemimizi araştırmacı bilimsel bir çizgide ilerletebiliriz diye tartışacağımıza içi yıllar önce boşaltılmış ve yerine saçma sapan anlamlar doldurduğumuz ulus devleti türbanı laikliği konuşuyoruz.

Mustafa Kemal'e ihanet edeli yıllar oldu sn. Tesla. Tek bir çaremiz kaldı o da yeniden Kemalist devrimi kaldığımız yerden tamamlamak. Kısır, hayalci ideolojik tartışmaları bir kenara bırakmanın zamanı çoktan geldide geçiyor.
Muhabbetle

Siyasi anlamda net bir tablo ortaya koyamıyoruz, bu konuda sizinle hemfikirim.

Sol sağ kavramları o kadar aşındırıldı ki, bunların yerine yeni şeyler koymamız gerekiyor.

21. yüzyılın ilk çeyreğinde yol alırken, ben de 150 yıl önceki tartışmaları devam ettirmekten yana değilim.1848 İngiliz İşçi Partisi şöyle yaptı, Menşevikler böyle dediği için, Bolşevikler şöyle dedi gibi tartışmaların günümüz koşullarında anlamsız olduğu su götürmez.

Her şeyden öte koşullar ve değer yargıları fazlasıyla değişti.İşte bu nedenle, yeni yüzyıl, kendi ideolojisini ortaya koymak zorundadır.Eskimiş argümanlarla yol almamız mümkün değil.Bu cümlemle bütün ideolojileri kastediyorum.

Kemalizm meselesine gelirsek, çevremize baktığımızda nedense sürekli aynı kısır döngüyü görmekteyim.Kendini Kemalist olarak tabir eden, birçok kişiye, projelerinin ne olduğunu sordum.Tek önerileri: izole edilmiş, içe kapanık, yasakçı bir zihniyete dayanan Türkiye portresiydi.

Acaba siz kemalizmden ne anlıyorsunuz ya da kemalizmi nasıl anlatıyorsunuz? Kemalizm bu ülkeye ne getirebilir, nasıl bir politika izler? Sonu nereye varır, sonrası için bir ideali kovalar mı? Ve bu ülkede kemalizm hangi dönemlerde hüküm sürmüştür size göre?

Dostlukla