|
[quote=fenasi;64746]Sivas '93 sahnede
Tarih 2 Temmuz 1993. Akşam saatlerine doğru Sivas’tan bir haber yayılıyor Türkiye’ye. Pir Sultan Abdal Şenlikleri’ne katılmak için orada bulunan aydınlar Madımak Oteli’nin içinde kıstırılmış, dışarıda öfkeli bir kalabalık var.
İçerdekilerin 'kafir’ olduğunu düşünen bu kalabalık, git gide kontrolden çıkıyor. Ne polis engelleyebiliyor onları ne de jandarma. Ve sonunda saat saat yaklaşan kıyamet kopuyor; otel alev alıyor. Kesif bir dumanın içinden 37 kişinin cansız bedeni çıkarılıyor.
Neredeyse 15 yıl geçti o günden bu yana. Olaylara sahne olan Madımak Oteli’nin alt katı bir kebapçıya dönüştü, pek çok aydın itiraz etti, “Madımak müze olsun” kampanyaları hala devam ediyor.
.................................................. .................
bugün hala dehşetle anıyoruz o yılları.
bir yandan insanlar cançekişirken öte yandan yönetim ve dinci kesim buna seyirci kalıyor
o anki telsiz anonsları hala aklımda...
tansu çiller ve mesut yılmazın bu konudaki tutumları ise lanetlenecek cinstedir...
orada yanan insanlar halkın benimsediği ozanlar yazarlar olmasalar bile
nitekim insanlar. ama olaya hiç kimse bu yönden bakmadı..
aziz nesin inançsız olabilir taptığı bir nesne bulunmaya bilir...ama ölmesi kadar yeteri kadar büyük bir mazeret değildir bu...dahası insan oğlu en acımasız suçu işlerken bile ölümü haketmez..
insanın kanını donduran o manzara bu gün hala aynı tazeliğini koruyor.yanmaktan son anda kurtulanlardan aşık mahzuni şerifin yorumlarını okumuştum
ne acı dedim içimden
böylesi bir sistemin varlığı..ne acı insan hayatı bu kadar aşağıya çekilerek değer yitirmiş
oysa yer yüzünden insan hayatından daha değerli ney varki?
kafirliğin tanımını süikasti düzenleyenler daha iyi bilirler sanırım...
insan yakmak müslümanlıksa,duruma müdahale edemeden izlemek adaletse kökten red ediyorum inandığım herşeyi...
içeridekilere kafirlik tanımını yakıştıranlar şimdi tanrının gözünde büyüdülermi acaba..
dinin bile bildiğim kadarıyla insan yakmak caizdir diye bir şartı kuralı yoktur...
bu hangi geri kalmışlığın hangi kör cahilliğin ürünüdür...
kalabalığı azdıran ve otele doğru yönlendiren amigolar sarıklı cübbeli insan kılıklı yaratıklar bugünde aynı şeyleri savunuyorlarmı?
bunun analizini yapmak isterdim...
|