Sözlerimin bu kadar içerlendiğine şaşırdım doğrusu.
Sevgili naftalin ve ucuzfilm nerden başlıyacağıma bilemiyorum. Çok uzun bir yazı olmuş teker teker yanıt vermek isterdim ama az sonra çıkmam gerekicek.
Kanser ile ilgili yazdıklarınız doğru. Genetik yapı önemli. Beslenme düzeniniz alışkanlıklarınız da önemli.
Genetik olarak yatkın olan herkes kanser olacak diye bir durum sözkonusu değil.
Fakat kendini zehirlediğini bile bile bir insan zehirlenmeye devam etmemeli eğer elinde olan birşeyse. Kaldı ki sigarayı içmemek herkesin elinde olan birşey. Kimse ikinci sınıf vatandaş değildir bu ülkede. Fakat eğer siz bir toplumda yaşıyorsanız, o toplumun karar vericileri zararlı olabilecek şeylerin minumum düzeydede olsa önlemini almaya çalışmasında ben bir sakınca görmüyorum. Yukarda sigara dışında insan sağlığına zararlı olabilecek bir sürü şey saymışsınız. evet haklısınız. Dahada sayabiliriz hatta. Fakat hep yanlış olan şeyleri sayıyoruz farkındaysanız. Sigarada bunlardan biri. İnsan sağlığına zararlı olabilecek şeylerin hepsinin önüne geçmek şu an için zor ama önüne geçilebilecek şeylerinde önüne geçmek için yapılan hamlelere de direnirseniz hatalı davranmış olursunuz.
Sigaraya kadar daha neler var neler demek istiyorsunuz. Haklısınız ama sigarada bunlardan biri ve önüne geçilmesi hususunda en kolay o gözüküyor.
Sigara insan sağlığına zararlıdır ve çevresindeki insanlarada zarar veriyor. Siz kendinizi zehirlemeyi göze alıyorsanız zaten çevrenizdekileri ne kadar düşünebilirsiniz?
Haklısınız annemde babamda sigara içmiyor. Ve herhangi bir yerde sigara içildiğinde kapalı alanlarda son derece rahatsızlık veriyor.
Hem kendinize hem kesenize hem de çevrenize zarar veriyorsunuz. Bunun nesini savunabilirsiniz ki bana?
Bazı yanlış uygulamaların yanlışlığı üzerinden gidip bazı yanlışların üzerini kapatmaya çalışırsak yanlış yapmış olmazmıyız?
Sigara içen sevgili konusunda ise beni tanımadığınız için öyle konuşuyorsunuz. Bir defa sigara içen bir kişi gördüğümde bende bir yargı oluşuyor. İsterseniz siz buna önyargı diyebilirsiniz haklısınızda. Bencede bu bir önyargı ama bilinçli yaşamaya bilinçli beslenmeye çalışan biri olarak bu önyargı benim için bir koruma oluyor.
Herşeyden önce basit duruyor ağızda emzik gibi koca koca insanlar yakışmıyor. Sonra mutlaka en temizi bile yeri geliyor kokuyor. Bu koku aşık olacağım varsada oldurmaz
Ben duygusal biriyimdir tahmin edemeyeceğiniz kadar hemde fakat aşık olurkende saçma sapan aşık olamam ki ben.
Uykulu uykulu yazıyorum bu yazıyı anlatmak istediklerimi umarım anlatabilmişimdir herkese iyi geceler