Tekil Mesaj gösterimi
  #10 (permalink)  
Alt 25-12-2007, 21:34
naftalin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
naftalin naftalin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
teoride normalim

Nerden: düşünemeyen insanların olmadığı her yerde yaşayabiliyorum
insanoğlu, tanımlayamadığı şeylerden kokar. bu nedenle herşeyin bir tanımı ve sınıfı vardır. sınıflandırır böler çarpar eşitler ve rahat eder. ve hatta daha da ileri gider önce sınıflandırır sonra da bu sınıfları yıkmaya kalkar.
insanoğlu garantiyi sever. dışarda kalmaktan hoşlanmaz. atasözümüz bile vardır bu konuda "sürüden ayrılanı kurt kapar." "birlikten güç doğar" doğrudur birlikten güç doğar ancak birlikte kilerin birbirini dinlemesi halinde, aksi durumda bir katliam yaşanır, aksi halde tahammülsüzlük doğar. her birey diğerlerini suçlar , birllikte kilerin hepsi birbirini suçlar.
dairenin içinde yer alanlar , ister dairenin dışına ister içine yakın olsunlar birbirlerine karşı hırpalayıcı değildirler, çünkü benzer özellikler gösterirler. esas tehlike (!) dairenin dışındakilerdir. uç noktada yaşan diye tanımlananlar. dairenin içindekilerle uç noktadakiler arasında çekişme hiç bitmez. dairedekiler rahat bırakmaz. kendi dünyalarındaki güvenliğin sarsılmasını istemezler. aslında uç olmak isterler ama olamazlar ve de kendilerine bunu daitiraf edemezler hatta kendilerini uçtakilerin iyi omadığına inandırmak için çabalarlar bu da saldırı ile olur. eh derin bir kuyuya benzer yalnız . hırpalamak yıpratmak daha kolay geliyor dairedekilere. yukarı basamakta yer aldığını düşündüğü bir insanı içten içe kıskanır dairedeki. ama nedense yukarıya tırmanmak istemez, yukarıdakini aşağıya indirmek daha kolaydır. kolaydır çünkü kendinin acı çekmesi gerekmiyordur. acıdan kaçar çoğu insan. hem acıdan kaçar hem de acını getirilerine sahip olmak ister. bu dairedekilerin kaosudur.
genel kabul görmüş herşey güçlüdür çünkü çoğuldur.
zenginin malı züğürdün çenesi yorar misali, kimileri başkalarının hayatını eleştirmekle megul olsunlar ve kendi hayatlarından kaçsınlar. kimleri de tekil kişi yaşamaya devam etsinler.
ben duymuyorum nasılsa, bekliyorum o yüzden nasılsa çeneleri yorulacak bir gün.
birbirmizi dinlemediğimiz için tahammülsüzlük var. neden dinlemediğimiz konusunda da pek çok cevap var ve hiç biri önemli değil aslında bırakalım herkes kendi dünyasında yaşasın, kendi dünyası başkasının dünyasına müdahale etmek olsa da.
dağıldım en iyisi gideyim sonra bir ara tekrar döneyim.