Alıntı:
clevra´isimli arızadan alıntı
yanlış bir tanım..
ateist Allahsız demek değildir..Allah ı inkar eden kişilere verilen isimdir..yoksa her insan müslüman ve İslam dinine bağlı olarak doğar.. başlıkla da alakalı olarak kendi iradesiyle daha sonra inanmayı veya inanmamayı seçer..
Kemal URAL ın İnançsızloğın Anatomisi kitabından aklımda kalan bir bolumunu aktarmak istıyorum:
inancsız bir insan için eger gercekten kendince -haşa- Allah yoksa bagırıp cagırmaz :Allah yoktur Allah yoktur diye! aslında onun her Allah yoktur deyişi gizlice içinden biliyorum sen varsın ama ben seni bulamadım demektir..farklı sebeplerden kabullenmek istemez Allah ın varlığını..nefs,enaniyet,sorumluluktan kaçma vs. adını ne koyarsanız..
|
Yanlış bir tanım...
Şimdi siz ve bilumum bilim adamlarınız beni benden daha iyi tanıyor ve tahlil ediyorsunuz, üstelik bana danışmadan, beni tanımadan, benim eğitim, bilgi, yaşanmışlık, tecrübe vb. bir sürü birikimimi yok sayarak benim hakkımda karara varıp benim adıma konuşuyorsunuz ve diyorsunuz ki;
Alıntı:
|
yoksa her insan müslüman ve İslam dinine bağlı olarak doğar.. başlıkla da alakalı olarak kendi iradesiyle daha sonra inanmayı veya inanmamayı seçer..
|
Üstelik üç kuruşluk kinayemi bir kalemde çöpe atarak. Kendi inancınızla bağlantılı olarak beni hemen müslüman olarak dünyaya getirip sonradan irademi devreye sokturarak gene benim adıma karar veriyorsunuz ve bütün bunları benim adıma ve benim ağzımdan yapıyorsunuz. Sizi tebrik ederim. Bütün bunları İslamiyetin hangi tarikatına göre bakıp karar verdiniz onu anlayamadım ben. Üstelik ben içimden gizlice sen varsın Allahım diyorum ama salak olduğum için dilimle yok diyorum. Böyle saçmalıklara beni alet etmeyiniz lütfen rica edicem sizden. Yukarda söyledikleriniz benim inancıma ve bana hakarettir.