Tekil Mesaj gösterimi
  #9 (permalink)  
Alt 10-12-2007, 22:21
hayal_i siyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hayal_i siyah hayal_i siyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

hangi haktan bahsediyoruz?

Madde 16
1. Yetişkin her erkeğin ve kadının, ırk, yurttaşlık veya din bakımlarından herhangi bir kısıtlamaya uğramaksızın evlenme ve aile kurmaya hakkı vardır.

İki kardeş, töre uğruna kız kardeşlerini İstanbul'da yol ortasında vurdu. Kadın yaralandı ama ölmedi. 13 saat sonra bu kez hastane odasını basıp, canını aldılar.

Madde 21
1. Herkes, doğrudan veya serbestçe seçilmiş temsilciler aracılığı ile ülkesinin yönetimine katılma hakkına sahiptir.

2. Herkesin ülkesinin kamu hizmetlerinden eşit olarak yararlanma hakkı vardır.

Madde 3 -Yaşamak, özgürlük ve kişi güvenliği herkesin hakkıdır.

Madde 18- Herkesin düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne hakkı vardır.

Madde 23
1. Herkesin çalışma, işini serbestçe seçme, adaletli ve elverişli koşullarda çalışma ve işsizliğe karşı korunma hakkı vardır.

Madde 26
1. Herkes eğitim hakkına sahiptir. Eğitim, en azından ilk ve temel eğitim aşamasında parasızdır. İlköğretim zorunludur. Teknik ve mesleksel eğitim herkese açıktır. Yüksek öğretim, yeteneklerine göre herkese tam bir eşitlikle açık olmalıdır.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, eğitim çağındaki kızların okula gönderilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında köylere giden öğretmenler, öğrencilerin annelerini kendi dillerinden Kürtçe konuşarak ikna etmeye çalıştı.

KIZLARI OKULA GÖNDERMEK AYIP
KIZLARINI SAMANLIKTA SAKLADI..............................

...

binlerce devamının olduğunu söylemeye gerek yok sanırım...

.................................................. ....