Tekil Mesaj gösterimi
  #11 (permalink)  
Alt 10-12-2007, 15:10
clevra clevra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Alıntı:
MuRaTh´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
arkadaşlar hepinizin yorumlarına teşekkür ediyorum...

Bu cümleyi söyledim. Bu cümleyi söyleyeceğimi tanrı ben doğmadan biliyormuydu ?
Ve bu cümleyi söyleyebilmem için Benim İnsan olamam gerektiği Türk olamam gerektiği Ve türkçe konuşmam gerektiği bir gerçekmidir?
Bu cümleyi tanrı yazmışmıdır.
Bu cümle doğrumu
Yanlışmı
Bu cümle yanlışsa
Ceza gerektiriyormu Ve bu cümleyi yazan değilde söyleyenmi girmeli cehenneme...

Bana göre mutsuz olması gereken biri varsa Oda mutsuzluğu yaratandır.
saygılar.
SEVGİLİ MURAT

Allah bu cümleyi söyleyeceğini kesinlikle biliyordu..şuanda ben dusunurken bile O 2 cumle sonra benim ne yazacağımı da biliyor..
O herşeyi kesinlikle bilendir..inanan bir insan için bunda kesinlikle şüphe yoktur..

fakat yukarıda sorunu cevaplayan sorumu ya okumamıssın yada uzerinde düşünmeşsin maalesef..
en basit şekliyle ifade edilmesi gerekirse:
Allah herşeyi bildiği için biz yapmıyoruz..Allah sonsuz kudreti ve gücüyle bizim yapacaklarımızı onceden biliyor..zaten Allah ın bize yap dediklerini yapmamız sadece İslam ın değil herhangi ilahi bir dinin prensiplerine aykırıdır..
İnsan bu dünyaya imtihan için gönderilmiştir ve kendisinin yapacakları hususunda karar veremediği bir dünyada imtihandan söz edilemez..bizler birşeyi yapacağımız zaman kendi irademizle karar veriyoruz..şimdi sen bu yazıyı okurken herhangi bir güç sana illa bu yazıyı oku mu diyor? kesinlikle hayır..ister okursun ister okumazsın sana kalmıs..fakat Allah sonzsuz gücüyle -teşbihte hata olmasın- (tıpkı bazı insanlarda bu güç olduğu gibi) geleceği goruyor ve herkesin ne yapacağını onceden biliyor

saygılar..