öncelikle maria; arkadaşın için üzgün olduğumu belirterek dışarda yaşananla içerde yaşanan işkence karışıklı tecavüz ya da tacizi biraz birbirinden ayırmakta fayda görüyorum..gerekirse ayrıca konuşuruz...
bu tür durumlarda ne yaptığımız güzel bir soru..
şöyle söyleyeyim bir kaç kez bu tür olayla karşılaştım;
biri kurtuluş parkının yanından dolmuşa doğru yürürken gerçekleşti
karşıdan gelen üç adam bakıyorum hiç te tekin değiller, bir şey olacağı kesin acaba diyorum önce davranıp ben mi taciz etsem

sonra üç kişi oluşları nedeniyle anında vazgeçiyorum

yanımdan geçerlerken kalçama uzanan eli bir refleks yakalıyorum

anında yüzümde bir yumruk tabii..inatla elini bırakmadan güç alarak kalkıyorum bir yumrukta ben atıyorum kendisine..karşılıklı bir kavgaya dönüşüyor olay..ama her iki tarafta mutlu mesut ayrılıyoruz

bir diğeri bir dolmuşta geçiyor;
bir arkadaşımın acil çağrı yapması nedeniyle son derece paspal, kafada şapka koşa koşa evden çıkıp dolmuşa biniyorum arka koltukta bir kişilik boş yer, bir kadın yanında orta yaş bir adam, ben, ve benim yanımda genç bir delikanlı, bir süre sonra yanımda orta yaş grubuna dahil arkadaş bacağını bana doğru yanaştırmaya başlıyor..bende öür yana, yanımdaki genç ona asıldığımı düşünüyor olmalı ki oflayıp puflamaya başlıyor (buna zorunlu taciz adını taktım

) artık gidecek yer kalmayınca dönüp
beyeefendi bacağınız çekermisiniz artık diyorum adam allak bullak..."aaaa ne münasebet canım siz bana yaklaşıyorsunuz "diyor..bende "evet beyefendi size asılıyorum" diyerek yanıtlıyorum....yanındaki kadın geniş bir ağızla "aaaaa bırak hayatım ilgi çekmeye çalışıyor "diyor..bende eğilip ilgi çekmeye çalışsam sizin gibi kırmızı ruj sürer onuda burnuma kadar sürerdim diyerek inecek var diyorum..arkamda gülüşen dolmuş misafirleriyle..
velhasıl her ne olursa olsun, tacize uğrasak ta netice de seni sossyalleştirmeye çalışan şoför dahil bir yerde belki içten içe seni suçlayarak yaklaşıyor..
ama hiç bir zaman sözsel gözsel tacize kayıtsız kalmadım tabii yanımda erkek cinsinden arkadaşlarım yoksa

oda ayrı bir dert ve ayrı bir tartışma konusudur..
nitekim kendime veya başkasına yapılan tacizlerin hepsinde imzam vardır..
ama bir keresinde daha değişik bir olayla karşılaştım
sevdiğim bir abimle otobüsteyiz adamın teki bir kadını taciz ediyor..kadınceğiz ilerliyor adam yanaşıyor ben tam müdahale edecekken sevgili abim dur diyor ben hallederim

ben adamla konuşacak sanıyorum..ama o adamın yanına gidip adamı taciz etmeye başlıyor..adam kıpkırmızı ben gülüyorum ama kahkaha cinsinde.."adam ne yapıyorsun sen " diyor bizimki" senin biraz önce o bayana yaptığını yapıyorum , hoşuna gitti mi" diye yanıtlıyor..adamı otobüsten atıyorlar..adam yaya kalıyor hemde gecenin bir körü..