Tekil Mesaj gösterimi
  #4 (permalink)  
Alt 26-11-2007, 18:52
maria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
maria maria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

İlk kez tam manasıyla yazdığınız bir paragrafı anladığımı zannediyorum. Bu kadar da kapalı yazmayınız ûstadım...)
Duarden şimdi bu "sıfatlar"a karşılığınızla "mağduriyet" forumunuzu arka arkaya okuyalım mı...? Ben de tıpkı burada bahsettiğiniz gibi düşünüyorum, mutlak sıfatlarla insanları kategorize etmemiz mümkün değil.
Aklımıza gelebilecek tüm sıfatların hemen tamamını bir tek bünyede görmem mümkün. Lakin bir töze de inancım yok değil, asla bozulmayacak/zedelenmeyecek bir cevhere. Bu merkezde iyilik de kötülük de ve tüm alt sıfatları da birbirleriyle kaynaşmış/ayrışmamış halde kenetli. Kimi tepkilerimiz anlıksa da kimisi de kişilik özelliklerimizden.
Nasıl bir örnek versem şimdi tam da burada; mesela diyelim ki ben çabuk parlayan biriyim (bu anlıktır) ama kin tutabilen biri değilim, üstelik de müthiş unutkanım. Burada kişiliğimden kaynaklanan belleksizlik ve derin bir nefret duyamama durumum "içe kıvrık kirpi" kıvamında olmuşluğumdan, çabuk parlamam da dikenlerime dokunana ivedilikle tepki verme kabiliyetsizliğimden. İkincisini ehilleştirebilme talihim belki varsa da ilkini değiştirebilme olanağım yok.