|
Sezen'in bir dönem müzikal ûslubu değişti, sanıyorum Deli Kızın Türküsü albümünden sonra revize etti tarzını. Ondan sonraki albümlerinde ben de lezzetli bir tad alamadım açıkçası, hele ki çok daha tekno-dijital 'sound'larla yaptığı son albümler dinleyicilerinin hemen tamamından olumsuz tepkiler aldı.
Ama neden Sezen Aksu derseniz, sanıyorum şarkı sözlerinden ötürü derim. Döneminin kitlesini iyi yakalamış -ki bilirsiniz ki şarkı sözü şiir gibi imgeye değil kolay hafızada kalıp daha çok anlam ve tesire dayalı dizelerle yer bulur- ve ardı ardına akılda kalan iyi şarkı sözleri yazabilmiştir. Bestekarlığını da son albümlerinden birinde bir Mungan şiirini besleyip de bir tek harf artığı bırakmaksızın şiiri melodiye oturtabilme başarısından ötürü takdir etmiştim; 'Eskidendi, Çok Eskiden'...
Bu anlamda da çok da hiçlenebilecek bir sanatçı değil öyle kolaylıkla. Çok sık dinlemezseniz sesindeki o aşinalığı da seversiniz nadir dinlemelerde. Belki aylar, yıllar oldu bir Sezen şarkısı dinlemeyeli ben, iyi aklıma geldi, bir tane dinleyeyim...
|