Tekil Mesaj gösterimi
  #12 (permalink)  
Alt 25-11-2007, 19:49
maria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
maria maria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

Başlarda hiçbir şey anlamayacaksınız, zaten pasif içici olmuşluğunuz vardır, onun gibi başlayacak. Sonraları sigara içmek için mekan aramaya başlayacaksınız, yattığınız odada içemeyeceğiniz için evde bir başka alanı b.klayacaksınız, sonra oradan da tiksineceksiniz. Ardından gece yatmazdan evvel ağzınızın ne kadar fırçalasanız da kötü koktuğunu, saçlarınızın ne berbat solgun ve mat bir gönürüm aldığını ve koktuğunu hissedeceksiniz.
İş yerinde, iş performansınız düşüren bir etken olacak, aklınızda periyodik olarak sigara içmek olacağından yaşamınıza bir diğer zorluk da kendiliğinden girecek. Kimi ortamlarda ikinci sınıf olarak adledileceksiniz, insanlar içeride gülüp eğlenirken, siz balkonda kıçınız dona dona iki nefes çekeceksiniz. Arabanız varsa kapısını açar açmaz yüzünüze berbat bir koku değecek, tiksineceksiniz. Bunlar gençlik yıllarında oluşabilecek sorunlar. 25 olduğunuzda ne kadar spor yapmış olursanız olun, merdiven çıkmaya üşeneceksiniz, soluğunuzun kesildiğini farketmeye başlayacaksınız. Yüzünüzde, cildinizde kimi bozulmalar görülecek, solgun bir renginiz olacak eğer on yılı tamamladıysanız.
Devamındaki sağlık problemlerini zamanla belki girer anlatırım, henüz yaşamadım. Ama devamındaki tablo yukarıda anlattıklarım kadar masum değil.
İçiyorum, kurtulamıyorum, yaşamımda kendime yapma dediğim her şeyi otokontrolüm yerine getirebilmekte başarılı olduysa da, sigaraya yeniğim. Üstelik çok da büyük keyif alıyorum
Şimdi ya tamamen uzak kalın, ya da devam edin, seçimi siz vereceksiniz ama yerinizde olsam bir daha sigarayı parmaklarımın arasına almaz idim ve keşke yerinizde olsaydım, keşke o seçim kavşağına yeniden dönebilseydim...(