Tekil Mesaj gösterimi
  #58 (permalink)  
Alt 15-11-2007, 19:05
asmara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
asmara asmara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Raporlu Arıza

osmanlıda hoşgörü vardı. ama bunu sebebi neydi acaba?
osmanlıda vergileme sistemi ile ilgili bilgiyi emre kongarın tarihimizle yüzleşmek adlı kitabından öğrenebilirsiniz. bu alınan vergi nedeni ile osmanlı diğer dinlere sahip insanlara baskı yapma gereği duymuyordu. o dönemde gayri müslimlerden alınan vergiler (HARAÇ) müslümanlardan alınanlara göre fazlaydı. bazıları bu vergiden kurtulmak için müslüman olurken bazıları "vergiyi öder yine de dinimden dönmem" diyebilmiştir.haaaa, osmanlı o dönemde ne gerekiyor ise onu yapmıştır. osmanlı o toprakların yönetimine talip olmasa idi başka birileri yönetime talip olacaktı (fetih yada işgal). tarihimizle yüzleşmek ondan utanmak değildir. ben utanmıyorum. gurur duyuyorum. osmanlının o döneme uygun davranışları beni rahatsız etmiyor. aldığı vergi de eğer hoşgörü ortamını sağlamaya sebep olmuşsa ne güzel. ama zaten bunu yapmak zorunda idi. bu durumu sadece hoşgörü oalark özetlemek yanlış olur kanaatindeyim.

eleştiri ise kötülüğü değil iyiliği getirir. neden mi?

beyler bayanlar, çoğunuzun dilindeki bir laftır " komünizm çöktü"... sizce bunun sebebi ne? ben söyleyeyim... KARL amca ben peygamberim demedi... insanlar korkusuzca sistemi eleştirdiler... ve terkettiler.

peki islam ülkelerinde durum ne?
felaket.
sistem alarm vermekten bitap olmuş.
yenilmiş.
bitmiş.
ama insanlar korkusuzca sistemi eleştiremiyorlar.
neden?

sorarım size,
neden bunca başarısızlığa rağmen bu düzenin mükemmel olduğu iddiasındalar?
bahaneleri bile var.
"insanlar bir türlü gerçek düzeni hayata geçiremiyorlarMIŞ... "

THE SYSTEM İS ERROR...

THE SYSTEM İS ERROR...

THE SYSTEM İS ERROR...

THE SYSTEM İS ERROR...

THE SYSTEM İS ERROR...

THE SYSTEM İS ERROR...

THE SYSTEM İS ERROR...

THE SYSTEM İS ERROR...

Konu asmara tarafından (16-12-2007 Saat 21:40 ) değiştirilmiştir.. Sebep: cümlelerdeki anlatım bozuklukları