Mütevazi
maria tekrar teşekkürler...bilgi ve birikimin insan bünyesinde mütevazi bir elbisede giyebileceğini düşündüm...yazmaya çalıştığım metinleri okumanız ve yanıt yazmanız da ayrı bir değerdir...
elbette şiirin bir okulu yok ve şairlikte marangozluk mesleği gibi değil...iyi yazılmış şiirleri,ustaları okuyarak,imgesel düşünerek,sezgiyle şiir yazılabileceğini ve şiirin mutlaka gelip kendisini yazdırması gerektiğine inanırım...kimileri şiirin anlama ihtiyacı yoktur dese de her şiirin bir hikayesi olduğuna ve şairin kendi özgün duyumsamlarını sözcükleri kullanarak metine aktarmasının en doğrusu olduğu kanaatindeyim...
şiirde biçim,kalıp,öz yıllardır tartışılıp duruyor...ve tartışılmaya da devam edecek...türk şiirinin yükselmesi için bu tür tartışmaları son derece sağlıklı da buluyorum...eleştiri ve önerilere sırt çevirmek ve kendi yazdığından başkasının metinlerini beğenmemek şairi yerinde saydırır...bu bağlamda tamlama konusunda yapmış olduğunuz değerlendirmeleri ciddiye alıyorum...aslında bu şiirde teknik bir sorun gibi duruyor ama aşılmayacak gibi de değil...
yine de yazarken okuyucuyu sıkmadan,yormadan imlemeye ve şiirin içine çekmeye çalışıyorum...günlük konuşma dilini tercih ediyorum...bu konuda açıkça kullandığım kelimelerin kökeninin türkçe olup olmadığına değil halkın o kelimeyi kullanıp kullanmadığını daha çok önemsiyorum...
özellikle türkçe ye yabancı duran ama benimseyip kullandığımız " j "
sesli kelimeleri bilinçli kullanarak şiirin içine çekmeye çalışıyorum...yazdıklarımı daha deneyimli edebiyatçıların görüşüne sunuyor onlarla paylaşıyor ve öyle yayınlamayı tercih ediyorum...
umarım yazdıkça,eleştiri ve önerileri izleyerek dah iyiye ulaşırım...
izmire selamlar...
ah yeşilini mavisini sevdiğimin kenti
toprağında karanfil olaydım

...kişinin hayali düşlerinin rengine boyanmıştır
|