Tekil Mesaj gösterimi
  #11 (permalink)  
Alt 15-11-2007, 11:23
fatih yavuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
fatih yavuz fatih yavuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Standart Mütemmiz Cüz

evet tüm arkadaşlara görüş ve katkıları için teşekkür ediyorum...doğrusu maria açılan başlıktaki ikilemin püf noktasını iyi yakalamış...kutlamak gerekir...

hukuk dilinde mütemmim cüz denen bir kavram var...bir bütünün onu tamamlayan parçası..olmazsa olmazı...örneğin koyunun yünü mütemmim cüzdür...ceketin düğmesi,iliği vs.

birey ve toplumda birbirinden ayrı olmayan birbirini tamamlayan unsurlar...ve toplum bir kurallar düzeneğinde işliyor...kurallar kim koymuş nasıl koymuş neye koymuş bu belki ayrı bir başlık olabilir ama sürekli dolup boşalan bir toplum yapısında geçmişten günümüze aktarılan yaşama biçimleri,örf adet, gelenek, inanç,düşünce gibi etkenler bir yönetim biçiminde harmanlanarak bireyin önüne konulmaktadır...

birey bu kurallar bütününden hoşlanmayabilir,kendi bireysel yaşam anlayışına uygun düşmediğini savunarak özgürlüğünün kısıtlandığını düşünebilir...bu istek eğer toplumdaki diğer bireyler tarafından da çoğunlukla istenen,arzulanan bir talepse zaten bireysel örgütlenme kendiliğinden devreye giriyor...aynı konuları düşünen bireyler bir araya geliyor ve arzuladıkları yaşam modeli için taleplerini yine yürürlükte bulunan toplumsal kurallar üzerinden değiştirmek ya da kendine göre esnetmek istiyor...ileri toplumlarda legal olan da budur...

belki çok absürd bir örnek olacak ama atını çok seven bir seyis birey olarak ben atımla evlenmek istiyorum bu benim özgürlüğüm,benim hayatım diyerek radikal bir taleple toplumun bütününün evlilik anlayışını kökten değiştirebilir mi ?

foruma eklediğim yazıda "bazen kendin için yaşarsın sınırsız ve özgürce...bazen toplum için" diye belirtmiştim...bu mesafenin dozunu ayarladığımızda evet...yaşam bize gülümseyecektir arkadaşlar...

yaşama sevinciniz ve ışığınız bol olsun...

...kişinin hayali düşlerinin rengine boyanmıştır