Tekil Mesaj gösterimi
  #53 (permalink)  
Alt 14-11-2007, 23:30
Uzak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzak Uzak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
über-arıza-mensch

Dini ortadan hiçbir şey kaldıramaz kanaatimce. Sovyetler pratiği Rusları daha da katı ortodoks yaptı .

İslamiyeti modernizme uygun hale getirmek lazım . Ancak bunun için modernizmin de aydınlanma döneminden gelen dogmalarını törpülemesi lazım .

Bence olay yasakçı zihniyette değil. Bu tam tersi laisist - dindar çatışmasını körüklüyor . Bir döngüye giriyor iş . Bu döngüden çıkılmalı . Yaptıklarına , türbana , medreselere , tarikatlara izin verilmeli . Ancak ülke zenginleşmeyi çok ciddi bir ülkü olarak ele almalı . Zenginlik ve refah her türlü aşırılığı yumuşatır diye düşünüyorum bir liberal olarak .

Yoksul , geri kalmış ülkelerde islamın geri ve yoksul yorumlanışı ile ; zengin ve gelişmiş ülkelerde paralel olarak islamın çağdaş ve yapıcı yorumlarıyla karşılaşılır.

Akılcı tutum islamı tümden reddetmek değil . Dindarlığı sistemle barıştırmak . Dediğim gibi bunun yolu da CHP zihniyetinin terkedilmesi ; (korkuların beslenmesi , yasaklar , ve yabancı korkusu ve dışa kapanmacılık) daha açık , daha özgürlükçü , daha üretken ve akılcı bir yönetim modeli sorunu halledecek ve Türkiye'nin gerçek sorunlarına yönelecek zihni ve mali, enerji ve zamanı bize verecektir diye düşünüyorum .

Not: Resmindeki küçük kıza bayıldım asmara .