Tekil Mesaj gösterimi
  #5 (permalink)  
Alt 14-11-2007, 05:58
maria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
maria maria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

Alıntı:
napolyon´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
ucu açık bırakıldığından bi örnek gerek diye düsündüm.mesela insan ailesine de taviz vermeli mi?verdiği zaman kullanılıyosa ne yapmalı?aile bizim için ne kadar özeldir ki?
Değiştiremiyorsan kabullen diye bir söz anımsıyorum. Aileye en büyük tavizleri veriyoruz aslında, lakin insan sevdiklerini daha çok ödün veriyor, diğerlerine verdiğine pek de taviz vermek diyemem ben, oyun gibi; aldıklarını sanıyorlar ama aslında sizin gönüllü verdikleriniz, umursamadıklarınız. Hayatımdaki en büyük tavizleri tek kardeşime verdiğimi sanıyorum; taviz vermeye başladığınızda da çorap söküğü gibi karşı taraf daha da fazlasını istiyor, bu beşerin mayasında var. Oysa bunun son derece tehlikeli tarafları da var; ideal olanı zor da olsa bir yerden sonra bencil davranabilmeyi denemek. Karşılıklı haklar adına verilen tavizlerden bahsetmiyorum; onlar benim lugatımda taviz vermeye pek de uygun düşmüyor...Ödün vermek hususunda çok başarılı olduğumu zannetmiyorum; daha çok ödün verebileceğim olay ve kişilerden uzak durmak adına başarılıyım sanırım.
Tabii ülkenin verdiği reform kılığındaki tavizlerdense, bizim kişisel küçük tarihlerimizdeki tavizin esamesi mi olur.