|
insanlar istedikleri hayatları kolay yaşayamıyorlar blirsiniz asmara..Bir kıyametin hemen arifesinde olduğumuzu nakışlıyorlar zihinlerimize.
Savaşa ismini yazdırıyor yüzlerce genç adam. Daha cüretkar başka birkaç
yüz adam ise kendilerinden olmayanların dükkanlarını yağmalamaya başladı
bile.
Türklüğün haşmetli çerçevesi tekrar çizildi. Bu çerçevenin içine
sığamayanlar azarlandı. Korkmaları ve sinmeleri bekleniyor.
Genelkurmayımız sokağın hezeyanına tamah ediyor. Teşekkürlerini
bildirmeden geçemiyor. Sokak tam kıvamında.
En büyük bayrağı taşıdığında, en büyük acıyı duyduğunu gösterebildiğinde,
eksiksiz bir vatan sevgisiyle, en belalı " hainlerden" bir ikisini etkisiz
hale getirdiğinde, onlar için görevini tamamlamış olacaksın.
"Öldürmezsen, Öleceksin"e inandırabildirdiklerinde seni erecekler
muratlarına.
Savaş tekrar başladı. Daha doğrusu "düşük yoğunluklu" ilerleyen çatışmalar
hız kazandı. Sezon 23 Bölüm 25. Biz bu bölümün de sonunu tahmin
edebiliyoruz. Daha çok kan, daha çok gözyaşı..
şuan türkiyede 63 kişi teddini açıklamış durumda ve bu insanlar tahmin etğiniz gibialtında lewis kotları puma ayakkabıları şeklinde dolaşan insanlar değil .bu insanlar devletin hiçbir hakkından yararlanmayan yararlanmamayı tercih etmeyen insanlar 6 kişi, retçi oldukları için yargılama, birliğe gönderilme ya da cezaevi süreci yaşadılar.
sadece kendi iradeleri doğrultusunda savaşa ortak olmak istemedikleri için ve biliyorum ki orda çok konforlu bir hayat sürmediler..ve 12 tane bayan arkadasım var reddini resmi olarrak açıklayan..ve en ilgincide ne biliyormusun bu 63 kişiden 9 da çeşitli şekilllderden askerlik şubesine egötürüldü.Ve TC Anayasası'nın 24. maddesindeki "Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir", 25. maddesindeki "Herkes, düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir. Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, …, düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz." hükümleriyle güvence altına alınmıştır..." ÇHD İzmir şubesi'nin 'vicdani ret' ve redçilere uygulanan baskılar üzerine yaptığı açıklama şöyle:
"Vicdani ret; din, vicdan, düşünce ve düşünceyi ifade özgürlüğü kapsamında ele alınması gereken bir haktır.
Askerlik yapmama iradesi, doğal ve kaçınılmaz bir sonuç olarak; birliğe gitmeme, askeri giysi giymeme, silah-şiddet kullanmama, askeri hiyerarşinin parçası olmama gibi davranışların tamamını veya bir kısmını beraberinde getirir. Vicdan özgürlüğünü güvence altına alan anayasa ve uluslararası sözleşmelere rağmen; saydığımız her türlü davranış iç hukuk, özellikle askeri ceza mevzuatı yönünden suç sayılmaktadır. Kişiler yakalama, gözaltına alma, tutuklama, mahkum olma gibi hürriyeti bağlayıcı sonuçlar yaratan işlemlere maruz kalmanın yanında; zorla elbise giydirme, zorla saç-sakal kesme, hakaret, işkence ve kötü-aşağılayıcı muamele niteliğinde eylemlerle karşılaşmaktadırlar.
ben sizin gibi düşünem
artık topraklar kanlarla sulanmmalı
artık korunma ihtiyacı kalmamlı
korkular dinmeli
huur istiyorum ve saf bir özgürlük bunu senn adınada diliyorum onun adına da herkesin adına
barış diliyorum

Sizi tanımıyorum! Sizin yasalarınızı, nizamınızı, kuvvete dayanan yetkinizi tanımıyorum! Bu yüzden asın beni!
Louis Lingg
Konu AMA-Gİ tarafından (26-11-2007 Saat 09:35 ) değiştirilmiştir..
Sebep: flood
|