Tekil Mesaj gösterimi
  #8 (permalink)  
Alt 31-10-2007, 20:02
Berk Taçyıldız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Berk Taçyıldız Berk Taçyıldız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
über-arıza-mensch

Paylaşımın için teşekkürler Özgürlük .

Ben de 13 ile 16 yaş arasında yoğun olarak parapsikolojiyle , panteizmle , meditasyon ve yogala ilgilenmiştim . Çokta uzun sürmese de düzenli olarak yoga ve meditasyon yaptığım bir dönem de olmuştu .

Ben bugün de yine meditasyonun sağladığı faydaların peşindeyim. "İç gücü yakalamak ..." , "zihnimizi rahatlatarak sorularımıza yanıt bulmak..." , "iç huzur..." vs ...

Ancak bunun için herhangi bir duruş şekli ya da mantra vs. saymanın faydalarını yadsımasam da bir zorunluluk olmadıkları düşüncesindeyim .

Bence deniz kenarında , sahil yolunda , ormanda yürümek ; ya da yine yalnız başına uzun bir şehirler arası yolculukta meditasyon olabilir . Bence meditasyon evvela yalnızlık , ikinci olarakta zaman baskısından yoksunluktur . Yalnızlığı bir zulüm olarak görenler için yapılacak birşey yok tabi .

Benim aylardır yaptığım ve meditasyonun "evrensel enerji ile buluşmak" gibi aşkın faydaları hariç diğer tüm içkin faydalarını hissedebildiğimi düşündüğüm , ama baktığınızda asla meditasyon demeyeceğiniz bir yaşam pratiğim var .

Evim son derece minimalist döşenmiştir. Asla bir fazlalık yoktur. Kendisi de küçük bir ev olmasına rağmen bana iyi bir boş alan bırakır. Evimde tüm ısrarlara rağmen bilgisayar ya da televizyon bulunmamaktadır. Sadece radyo ve teyip... Haftanın küçük bir bölümü haricinde kalkma saatim 15:00 , yatma saatim 06:00 'dır. Bu sayede geceyi uzunca yaşayabiliyorum . Gece sanki zihnim için bir doğumhane. Saat 01:00 den yattığım 06:00 ya kadar ki 5 saat ise bütünlüklü bir eylem zinciri ve işte bu benim meditasyonum . Bu 5 saate plansız olarak dağılmış eylemlerin büyük bölümü loş ya da tamamen karanlık odada volta atmaktan oluşuyor. Günde içtiğim 5 bardak şekersiz kahvenin 3'ünü bu saat aralığında içiyorum ama uykuma artık bir etkisi yok . Yazmak , not almak , serbestçe düşünümüm sonrasında birden kaynaklara saldırmak , günlük tutmak, tekrar ve tekrar voltalamak; bazen ise sadece müziğe konsantre olmak vs...

Özetle bu örneğini vediğim özelimin tam bir meditasyon kadar rahatlatıcı , huzur verici , kendim ile olan dostluğumu pekiştirici , içimdeki potansiyelden daha fazla yararlanmamı sağlayıcı özellikleri oldsuğunu düşünüyorum tıpkı meditasyon gibi . Ve bu nedenle tam da "Berkçe bir meditasyon" olarak bahsediyorum yakın çevreme de . Bilmiyorum siz nasıl değerlendirirsiniz ?