Tekil Mesaj gösterimi
  #4 (permalink)  
Alt 30-10-2007, 01:51
Berk Taçyıldız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Berk Taçyıldız Berk Taçyıldız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
über-arıza-mensch

Asmara yazına sonu kadar katılıyorum ama birinci yazına. İkincisi biraz komik olmuş .

PKK'yı bende faşist bir yapılanma olarak görüyorum . Siyasi sorunlar siyasi çözümlerle çözülür .

PKK'lıların saldırıları ve kışkırtmaları bana askeri sınıra sıcak takip değil bizzat yüksek dozajda askeri güçle girmesini sağlamaya ve ardından uluslarası bazda işgalci statüsüne sokularak kürdistanı kurmak noktasındaki son noktaya götürmeye hizmet ettiğini düşündürtüyor.

PKK ile DTP siyaseten aynı kitleye hitap ettiğinden ve aynı sorunlardan dem vurduğundan yakınlıkları var ama bence bir değiller. Hatta PKK'lıların yıllar sonra bu kadar büyük askeri eylemlere başlamasının bir sebebi DTP ile kürt bölgelerinin kendilerini siyasi arenada temsil olanağına sahip olması olabilir. Bu durum Türkiye'nin demokratikleşme yönünde ilerlemesi için bir fırsattı ancak bunun tam tersi baskı sisteminden beslenen PKK bu durumu terör eylemleri ile sabote ederek DTP'yi köşeye sıkıştırdı ve siyasi arenada onu etkisizleştirmeye çalıştı.

Belki bir taşla iki kuş vurmayı da düşünüyor olabilirler . Sorunlarının çözümünü siyasette demokratikleşmede değilde militarizmde arayan bir ülke , pkk'nın söylemlerinin altını doldurmaya hizmet eder. Irkçılaşan milliyetçi yükseliş ve son kertede Türkiye'yi Irak'ta işgalci konumuna düşürecek bir operasyon...

Yapılması gerekense sanırım provakasyonlara kapılmayıp sağduyuyla davranmak.

Konu Berk Taçyıldız tarafından (30-10-2007 Saat 01:56 ) değiştirilmiştir..