Tekil Mesaj gösterimi
  #8 (permalink)  
Alt 28-10-2007, 17:17
Berk Taçyıldız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Berk Taçyıldız Berk Taçyıldız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
über-arıza-mensch

- Bugün ne oldu ? -

Bugün bir öğretmen ile sohpet ediyorum . Konu "insan"dan başladı evrildi evrildi "ürün"e vardı. Ben "toplumları zaman(tarih) ve mekan(doğa), insanları da toplumlar üretir " dedim. O da "olmaz öyle şey; insan ürün olamaz"dedi. Oradan da konu çevrildi çevrildi geldi atomlara ! Ben: "sizi oluşturan atomlar daha öncede vardılar, sizden sonra da aynen olmaya devam edecekler. O halde sizin 'var'lığınız yalnızca bir biçim ! " Hocam çıkıştı : "Ne demek senin atomların ! Canlının en küçük yapı taşı hücredir ; maddemiyim ki ben atomum olsun ! " Ben tabii bu noktada dumura uğradım. "Şaka yapıyorsunuz değil mi hocam ?"diye sordum . Ama hocam devam ediyor ...Ben de hararetle ve "konuşmayalım tamam" denilmesine rağmen "Hocam benim bildiğim 2 tür madde var. İnorganik ve organik . Masa inorganik, bizse organik maddeyiz. Değil mi ki hücre moleküllerden oluşur , su molekülü (tuz molekülü, biber salçası molekülü , hafif yağ molekülü) vs... Moleküller elementlerden, elementler atomlardan ,atomlar nötron-proton-elektron ,onlarda kuarkalardan ve parçacıklardan oluşuyor. (arada atladığım var mı acep ? ) Varlık fizik, kimya biyoloji olarak uzmanık katmanlarına ayrılmış. Bilim denen birşey var hocam yapmayın ! "