Tekil Mesaj gösterimi
  #5 (permalink)  
Alt 26-10-2007, 19:08
maria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
maria maria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

Alıntı:
demett´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
hayran olunası ya da tapılası insanlar yaratıldı
Hayran olmak ya da tapmak; korku ve acizliktendir.Tanrıya da bu korku ve umutseviciliğimizden ötürü taparız. Tanrıyı insanlar yaratmışsa, insandan tanrılar yaratmasına neden şaşıralım ki...?

Makalenin kime ait olduğunu bilmek isterdim, birkaç forumda daha dönmüş yazı.

Yukarıdaki ismi geçen tarihî kişilere/sanatçılara en güzel yanıtı yine de Mozart vermiştir kanımca: "Bene bayağıyım ama eserlerim değildir" diyerek Krala...!

Tarihe kattıklarıyla, kültürlere miras bıraktıklarıyla ilgilenenler için bu "şöhretli" isimlerin "zaafları" sanıyorum ki sıradan insanın ancak çenesini yoran cinstendir.
Newton "devlerin omuzlarından bakarak" geleceği görebileceğimizi söyler, asırlar evvel Snt.Agust da "devlerin omuzlarından bakan cüceler" olduğumuzdan dem vurur.

Özellikle sanatçılar için söylüyorum; dahilerin normal insanlar olmalarını beklememiz saflığımız olacaktır, onların nice ahlaksız, nice sahtekar, nice genel hukuk dışı hareket ve alışkanlıklarını görmeye çalışmamız da "kamburlarını sayıp" onları bizlerden biri yapma eğilimimizdendir; asıl acizlik onlarınki değil bizimkidir.

Birazdan çok beğendiğim, başucu makalelerimden yaptığım ama ne yazık ki internette kaynak belirtmeme alışkanlığından ötürü bir türlü kaynağına ulaşamadığım bir metni bu foruma ekleyeceğim....