Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 18-10-2007, 19:53
possible_outside
Guest

Alıntı:
desdamona´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
selamlar. forumda aradım ancak bulamadım ben bulamayıp tekrar açtıysam affola diyerek başlamak istiyorum. benim fikirlerinizi almak istediğim bir konu var. Ölüm korkusu. her canlıda elbette var olan bir korku bana göre . ben yıllar yılı çok aşırı bir şekilde korktum ancak son yıllarda bu korkumu tamamen olmasa da biraz yendiğimi düşünüyorum. düşüncelerinizi öğrenmek isterim
Panik atağa benzettim biraz (Olaya tıbbi açıdan yaklaştım) ama geçmiş, biraz da olsa yenmişsiniz. Psikanalitik açıklamaları falan da vardır -lakin Psikanaliz'in terbiye dışı etmenleri de olduğu için buraya almıyorum

Değişik bir deneyim olmuş, bence Desdamona. İnsanda yaratıcılığı geliştirici bir yol açmış olmalı (ben tabii olumlu tarafından işe bakıyorum) "Ölüm korkusu. her canlıda elbette var olan bir korku bana göre" Bana göre de. Aşırısı'nın üzerinde durmak gerekebilir. Ama gerekmeyebilir de: Woody Allen hayatının büyük bölümünde bu korkuyu yaşamış iyi bir yönetmen ve iyi bir oyuncu. Kişi, yaşamına tümüyle yokedemese de tolere edebilir, ölüm korkusunu. Benim durumum daha beter: Ölümden bir hayli umutlu olup, eceliyle ölmenin de doğru olduğuna inanan biriyim; ve benim tedavim de yok. Ben nasıl tolere ederim, bilemiyorum. Size yardımcı olayım derken kendi moralimi bozdum. Yani benim durumumdan daha iyi durumunuz, kıskandım galiba. Umarım, benim durumuma da düşer, görürsünüz o zaman sn. desdamona... Bir daha yardım mardım etmem abi...