Sürüye sahip olma..
Günümüzde ne kadar az kendi yarattığı değerlerle yaşamaya çalışanlar. İlk sürü nasıl biraraya geldi? Mutlak ki güçsüzlüğün verdiği korkudan. Güçsüzlük (fiziksel yada fikirsel olabilir.) onları bir arada tuttu. Ne söyler sürü peki; genelde doğadakinin aynını yani önce bir "meee" sesi duyulur sonra bütün sürü hep bir ağızdan "meee". Tanrım aynı sesi çıkarıyorum yalnız değilim diye haykırır içinden sonra. Genelde gruba veya sürüye ait olmanın getirdiği doğal yanlış ise sürüye, sürüyü eleştirmek yada sürüden ayrı hareket etmenin en büyük günah sayılmasıdır. Bu grupların sürüdeki herhangi bir meesinden sonra hızla örgütlenip düşünmeden meee demek için bir araya gelmeside ayrı bir düşünme konusu olsa gerek..
Neyse uzun zamandır fazlaca Nietzsche alıntısı yapmadığımı farkettim hazır hatırlamışken yapayım.
"-Zavallı koyunlar kılavuzlarına:"Sen hep önde git.böylece seni takp etme cesaretini asla yitirmeyeceğiz" derler. Ama zavallı klavuz kendi kendine düşünür:"Hep beni takip edin. böylece size yol gösterme cesaretini hiçbir zaman yitirmeyeceğim." F. Nietzsche
House of Duarden
Alıntı:
|
"Bir derin kuyuya benzer yalnız. Taş atmak kolaydır içine: ama bu taş dibe inecek olursa, deyin bana, kim çıkarabilir? Yalnızı incitmekten sakının! Ama incitecek olursanız, eh, artık öldürün de!" F.Nietzsche
|
|