Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 11-10-2007, 01:11
duarden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
duarden duarden isimli Üye şimdilik offline konumundadır
solus et moriturus ...

Blog Başlıkları: 1
Standart Öteki veya herhangi birşey olmayı reddeden kişi...

Emmanuel Levinas'ın "Öteki felsefesi " belki sizin yolculuğunuz sırasında dinleneceğiniz bir duraktır kimbilir nbb. Öteki kavramına daha çok sosyolojik açıdan bakmayı seviyorum herhalde ben , çünkü burda grup(sürü,Topluluk) ötekine karşı daha acımasız ve tahammülsüzdür. Varlığını kanıtlamak yada haklılığını ötekini yaratır ve onunla kendini yüceltmeye çalışan grupların zavallılığı izlemeye değer bir oyundur sahnede. Ve ne yazık ki kendide "öteki" oluverir bir anda.. Bu döngüsel cemberi çözemeden varolan herşey bencil bir düzen varlığıdır.

(Not: Birde kişinin içinde yeralan öteki vardır ki, o olamayacaksa nasıl biri olduğunu bilmemeli insan..)

Siz bana bakmayın efendim öyle kendi kendine (öteki ile yapılmış) sohbet belki benim ki, okuyana yeni bir değer kazandırmaz. Umarım ötekinizle yapacağınız sohbet, sizin için keyifli bir yolculuk olur izliyor olacağım.

House of Duarden
Alıntı:
"Bir derin kuyuya benzer yalnız. Taş atmak kolaydır içine: ama bu taş dibe inecek olursa, deyin bana, kim çıkarabilir? Yalnızı incitmekten sakının! Ama incitecek olursanız, eh, artık öldürün de!" F.Nietzsche