Felsefi Yardım Talebidir/nbb.
Sabah sabah bilgisizliğim kursağıma dayandı, daraldm! Google’ye yazdım: ‘Öteki!’ Olmadı, çeşitli ön art ekler yaparak denedim. Hani şu, Varoluşçu Felsefe’nin başat kavramlarından ‘öteki’ terimi ile (belki de terim olmayıp sadece kavram olmaktadır.) ilgili tanımlayıcı açıklayıcı bir yazıyı arıyorum güya –ı/ıh!
Hani şuncasını da bildiğimi sanmaktayım bunun la ilgili ya: Öteki: Varoluşçu felsefe terimi / siyasi-sosyolojik-etik anlamların ötesinde; insanın tek’liğine vurgu yapan, her insan tekinin diğerine karşı öteki, ‘dışında, karşısında’ olduğunu betimlemeyi deneyen bir ontolojik zorunluluk, bir ‘sınır durum’ göndermesi… Heidegger, ‘Man sferi’ diyor. (buna) Türkçeye ‘onlar alanı’ diye çevrilebilir. (Heidegger ilişkilendirmemden çokça da emin değilim burada!)
(ulen!) ben ki varoluşçu felsefe’yle (Existentialisme/eksistansiyalizm) bulmuşum kendimi!
Ve yine, ulen ben ki zaman zaman, tanışık olmayanlara tanıtmak için yazılı girişimlerde bulunuyorum varoluşçu felsefeyi!..
Oysa bir deyimimizde olduğu gibi; önce kendi başına sürmeli kel, bulduğu ilacı değil mi?
Varıp gider bir gözleri sürmeli…
Hamiş: S:O:S / yok mudur kolunu kaptırma riskini de göze alarak elini uzatacak bir felsefesever buralarda. Yok mudur, bıçağı kemiğine dayanmış bir ÖTEKİ(m)???

sıyırdı yüzünü dünya / gördüm kimse ben değil
|