|
bu yazıyı propaganda dışındaki herkes okuyabilir. sadece ona değildir laflarım. öncelikle anlayamaz. üstüne yine aynı ezberlediği şeyleri gelip bize sayar.
ben sıkıldım bu insanlar yüzünden. faydasız olmaları zaten dünyaya yük getirirken üstüne zarar da veriyorlar çoğunluğa ulaştıklarında. sanat düşmanı oluyor bunlar genelde.tanrıya yalakalık yapılmayan her eser saçma sapandır onlara göre ve yıkılmalı yakılmalı sansürlenmelidir.
biimsel konuştuklarına bakmayın bilim düşmanıdırlar. çünkü bilim tarafsızlık gerektirir. bilinmeyene yolculuktur. tek kaynağı meraktır. bunlar ne merak ediyorlar ne de bilmedikleri bir şey var. zaten bildikleri ya da bildiklerini sandıkları bir şeyi kanıtlamaya çalışıyorlar.
milletin giyimine karşımaya başlıyorlar .sonra önümden geçen başörtülüler bana hakaret ediyor potansiyel sapık muamelesi görüyorum.
bi de dine saygı sorunu var. kimse benim yaşantıma saygı göstermezken sürekli düşüncelerimi değiştirmeye kalkarken , iftardan bir saat önce yemek yiyemezken , dışarıda bir şey içemezken hoşgörülüyüz diyorlar. ama ben bu saydıklarımdan birini yaparsam saygısız oluyorum.
kendilerinden olmayan herşeyi karalamaya açıklar. hiç bir şey bilmeden konuşmak onların işidir. en temel mantıkları baştan ayaga yanlış. diyorlar ki biz selamet ( barış ) dinindeniz. ama konuşmaları teslimiyetçi ( itaatkar )
bu ikisi aynı şey mi. barış ta asla boyun eğme olmaz. adamlar bunları söylüyor ve halen allahın emir ve yasakları diyor.
sonrasında dagda bir jip görseniz o jipin buraya kendiliğinden gelemeyeceğini düşünürdünüz peki bu ağaçlar nasıl kendiliğinden geldi diyorlar. ki bu da temelden yanlış bir mantık. çünkü ;
birincisinde bir arabanın nasıl yapılacagını nasıl kullanıldıgını bilip gördükten sonra arabayı dağda görüyorsun ve bu yüzden buradaki mantık şöyle : bu arabanın GÖRDÜĞÜM SADECE BİR MİMARI o da insan. demekki bunu da insan yapmıştır.
bundan yola cıkılarak kurulan mantıksa bu doğa yı da demekki üstün bir varlık yapmıştır diyorlar.
buradaysa mantık aslen şu : bu gördüğüm şeyleri (insan ağaç ot b.k) yapan ya da inşa eden kimse görmedim şimdiye kadar. bu yüzden demekki bilmediğim bir şey yapmıştır. peki bu bilmediğim şey de ne? allah ( burada bitiyor herşey )
artık biliyor çünkü. allah yarattı ya. herşeye gücü yeten o ya. biz insanlar aciz iz ya. hiç bir şey yapmayacak. yiyip içim s.çacaz. ve böylece terkedecez dünyayı. mülk allahındır diyecez günahlarımızı şeytana sevaplarımızı ona mal edecez. sürekli ölüm öğütleyip hiç ölmeyecekmiş gibi yaşayacaz. arkamız zaten sağlam ya. daha sürüyle şey denir ama özetle allahı böyle bir şekilde kabul etmek rahata erişmektir. bir kaçıştır. pısırıklık korkaklıktır.
peki bu bilmediğim şey de ne? allah bu iki cümle arasını bilebilmek için aklını kullanabilen her insan varını yogunu herşeyini harcamaktadır. ama bizimki buna açıklama getirmeye gerek duymuyor. çünkü zaten bir isim bulmuş ya. allah demiş bir kere. gerisi önemli değil.
aklıma gelen şeyleri öylesine yazdım. belki de yeri yanlıştır ozaman affola.
dediğim gibi bu insanlardan bıktım usandım sinirleniyorum artık. çünkü verdikleri zarar her geçen gün artıyor. bir şekilde dur deme zamanının geleceği günden korkuyorum.
|