Tekil Mesaj gösterimi
  #14 (permalink)  
Alt 06-10-2007, 03:51
fenasi fenasi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
.........

Blog Başlıkları: 1
Standart Öteki olmak...

Olaya Almancı (Eski) olarak katılıyorum bende.

Bindirilmiş kıtalar hiç bir siyasi kıriterde onaylanmıyacak bir davranış olmasına rağmen, günümüze kadar uygulanan bir stratejidir. Siyasi Etik olarak onaylanmayıcak bir davranış olmasına rağmen, sık sık uygulanan bu davranış, daha önceki Cumhuriyet siyasi seçim davranış kalıpları içerisinde, aşiret oyları yada tarikat oyları içerisinde sık sık görülen bir oy kullanma şeklidir. Demokrasinin kendini tekrarı sık karşılaşılan bir davranış kalıbıdır, Cumhuriyet rejimi, 80 küsür yıldır rahatsız olmadığı bu seçim sisteminin, popüler bir şekilde form değiştirmesinden neden rahatsızlık duydu anlamış değilim. Ellere verir talkını kendi yutar salkımı deyimi gerçek oldumu acaba?

Burda tasdiklediğim tek nokta ise...

Alıntı:
Ben ne bir ahlâkçıyım ne de bir ahlâk sisteminin mensubu.

‘Bireysel ahlak’ı tüm ahlak sistemlerine yeğ tutarım.

Bu saptamadan yola çıkarak...

Alıntı:
Aslında Nb, yöntemi ahlaksızca bulduğu gibi, o yörede sürekli yaşayan insanların seçim haklarını sabote etmeyi de ahlaksızca buluyor...(Buradaki ahlak kavramının yerine benzer her şey gelebilir, takılınmamalı...)
durumunda söze; kafam karıştı, içses ne diyordu felan demeden, Almancı olarak cevap vermek daha mantıklı olacaktır. Burda söz konusu olan, Başta da belirttiğim gibi rejimin kendisini kopyalamasından başka bir şey değildir. Makyevelist siyasi davranışlar ilk defa karşılaşılan bir davranış şekli değildir. Taşıma ıvır zıvır davranışlar kalıbına şaşırmış gibi olmak da yeni bir şey de değildir. İyi polis kötü polis gibi davranmakta yeni bir şey değildir. Irkçı davranmayıp, ırkçı olmakta yeni değildir.

Sorun şudur aslında; öteki oluyorken, yani Almanya da kakalak iken aslında, ses çıkarmayıp sana sunulana boyun eğeceksin (Etik bir tartışma olan bindirilmiş kıtalar dışarda olarak) ve evet sahip diyeceksin. Kendi çağırdığın bindirilmiş kıtaları ahlaksız bulman ise zaten ayrı bir değerlendirme olamıyacak kadar trajedi. Sorunun bu kadar çarpıtalarak Türkiye ye uygulanması ve yorumlanması ise ayrı bir etik tartışma konusudur.

Alıntı:
Olay: Tek bir şehirde, orada yaşamakta olanların yerel yöneticilerini seçme hakkına dışarıdan gelenler müdahale etmekte ve seçim sonucunu belirlemektedirler.
Olay bu kadar basit olsa keşke. Keşke günümüz AKP geçeği ile örtüşse, ama orada gerçekler çok başka malesef. Burda karıştırılan bu gerçeklerin bulandırılarak iç ses marifetiyle, günümüz AKP geçeği ile bağdaştırılarak, ırkçı bir gizemle söyleme dökülmesi ayrı bir bindirilmiş kıtalar gerçeğini göz önüne sermektedir. Unutmayalım ki konunun başlangıcı ''Ana dilde eğitim'' dir.

Çok iyi paslaşan bu zeki forum yaşamları, umarım bundan sonrada iç ses olmadan cevap verebilir hale gelirde, bizde tartışmaktan daha da zevk alır hale geriliriz.

Bunu yazan Almanya'lı Kakalak. Oturduğu kasabanın son türkçe eğitim alan türkü.

Kakalak= Hamamböceği-Kaloriferböceği