|
eski bir yazım vardı onu paylaşmak istiyorum. konu ile alakalı. en azından tanrının yokluguna bir kanıt olabilir. bazı arkadaşlara cevaben. aynı şekilde ben de tanrının varlığına kanıt istiyorum. bunu diyen arkadaşlara diyorum.
YARATICI TANRI VE YARATICISI
Tanrı korkularımızın hayallerimizin ve de tüm bunların sahibi olan BEN in yarattığı ilk ve tek canavardır. Bilincimizin üzerine üşüşen BEN için mükemmel bir floradır. Tanrı sayesinde BEN tüm idealarına yıkılmayan ve ardını göstermeyen bir duvar örmüştür. Bu duvar , ardında savunmasızca yatan BEN için inanç adı altında sağlam temellere sahiptir.
Ego yarattığı canavarla kendi yaratıcılığına engel olmaktadır. Yaratmak kaos ortamında gerçekleşir. Aktivasyon enerjisini karmaşa dolu ortamdan alır. Kaos , egonun da içinde allak bullak olduğu kendini kaybettiği , varlık ile yokluk arasındaki ince çizgidir. Ego ise bu ince çizgiden hiç de hoşlanmamakta ve bunu derin bir uçurum haline getirme çabası içindedir. Çünkü Ben sonsuza kadar yaşamak ister.
Yaratıcı birey kendini tanımış bireydir. Bireyin kendini tanıyabilmesi için de bilinci örten ve hapseden Tanrı kılığındaki Ben i bulunduğu yerden çıkarıp atmak gereklidir. Çünkü duygular asla kişinin kendisini yansıtmaz. Duygular uyarım sonucu oluşan yanıtın kendisidir. Yanıt tüm bireylerde sabittir. O halde Ben yaratmaktan çok uzaktır. Çünkü bu türlü bir yanıt yaratıcı vasıflardan çok uzaktır.
Hislerine esaret derecesinde bağlanmış ve bu yüzden aciz ve acımasız duruma düşmüş insan eğer ölümden öte yaşam daha doğrusu Tanrı inancıyla yetiştirilmiş ise , aslen sahibinin cesedinin yanında günlerce bekleyen köpeğe benzemektedir. Ondan bir parça da olsa yemek bekleme hayaliyle yaşamak bile ona zevk vermekte , ancak hiçbir zaman o ölünün ayağa kalkıp sadığına bir parçacık da olsa aş vermek gibi bir durumu da söz konusu değildir. Ancak hayvancağız bu durumun farkında değildir.
Ancak bu durum sonsuza kadar da sürmemektedir elbet. Bir zaman gelecek köpek sahibinden yemek gelmediğini görünce oradan çekip gidecektir. İşte bu şekilde olacaktır Egoizmin Tanrı çarşafından sıyrılışı. Ben in yarattığı Tanrı yine onun ellerince can verecektir.
İşte böyle olacaktır egoizmin çöküşü. Bu ise intihardır. Ben in ölümü ile bireyin doğumu aynı anda olacaktır. Ancak burada bilinçli bir tercihten söz etmek olanaksızdır. Farkındalığın arttığı bilinçler dileği ile . . .
|