Tekil Mesaj gösterimi
  #8 (permalink)  
Alt 05-10-2007, 00:50
USTAD USTAD isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Henüz arızalanmış

darwinin evrim teorisini halen kendilerine ralip gören bazı zihniyetler olabilir tabi. ancak araştırmalarını harun yahya kitapları yerine başka kitaplarla yapsalar evrimin her yerde her an devam ettiğini göreceksiniz. sadece hayata karşı farkındalığımızı biraz daha artıralım.
evrim denilen şey ayıların balinaya maymunların insana dönüşmesi demek değil. doğaya daha uyumlu olabilmek için geçirilen değişimlerdir. benim size bir sorum olacak
yukarıdan yere bir elma bıraktıgınızda elmanın yere düşüşünü gördüğünüzde bunu inkar etmiyorsunuz da bunları neden ediyorsunuz?
ben cevap vereyim çünkü evrimi gözler göremez. kulaklar duyamaz. dil tadamaz.
demek istediğim ikna olmak istiyorsanız ille de duygusal uyarımla mı olunacak bu. akıl ya da ruh denen bir şey var insanda ve bu direk reseptörlere bağlı değil. biliyorum kullanılmaya kullanılmaya paslanmış olabilir ama yine de denemeye değer en azından sadece duygusal ya da içgüdüsel yaşayan diğer canlı dostlarımızdan farkımız olsun.

ayrıca allahın varlıgı ya da yoklugu kanıtlanamaz. bu tamamen inançtır. zaten kuran da da geçtiği gibi insanlar iman ederler. ya da ikna olurlar. yani %100 doğru olmayan bir düşünce yeterli gelmiştir. ancak bunun tam tersi de aynı sebeple kesin doğru değildir.

bunlar öyle havada kalan sözler ama bunlar anlatılacak şeyler değil. bireyin kendisinin anlaması gerekir. nasıl anlaşılacagı ise neredeyse yazılmış olan her kaynakta yaşayan her insanda daha doğrusu heryerde var.

ancak sonuç olarak ne söylersek söyleyelim bu bizim inancımızdan öteye gidemez. elimizde cetvel olmadan neyin kaç santim oldugunu bilemeyiz.

ve ayrıca bu konular kesilip atılsın demiyorum aksine sonuna kadar elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce yazılmalı söylenmeli.