Alıntı:
botan´isimli arızadan alıntı
demişsin bak ben hastanede çalışıyorum hemde istanbulda doğu ve g.doğudan gelen birçok hasta var ve yaşları ileri insanlar bu insanlar ana dilleri kürtçe olduğundan dertlerini doktorlara ve personele anlatamıyor geçen bir amca geldi yanındada doktor ve derdini anlatamıyor o sırada şans eseri ben ordaydım ve amcayla kürtçe konuştum ve yardımcı oldum bana dediki kızım dedi insanın dili başka çünkü bunklar beni anlamıyor yani bu konumda başka bir kişide olabilirdi
|
Yazımın tamamında zaten bahsettiğiniz duruma da değindim. Türkçe bilselerdi kendileri iletişim kurabilirlerdi. Bu nedenledir ki eğitim ülkenin büyük çoğunluğunun kullandığı dille yapılmalıdır. Dünya yüzeyinde çok çok küçük bir coğrafyanın kullandığı bir dili öğrenmenin mantığı yoktur. Dil iletişim aracıdır ve insan en rahat kendini ifade edeceği dili değil en fazla insana kendini ifade edebileceği ve fayda sağlayabileceği dili öğrenmelidir. Bizler neden harıl harıl ingilizce öğrenmeye çalışıyoruz, kurslara, eğitim için yurt sışına gidiyoruz farklı coğrafyalarda birçok insanla anlaşabilmek için. Bence bu dil eğitimi konusunun fazla dramatize edilemesine gerek yok. Azınlık çoğunluk muhabbeti yaparak biryerlere varabiledeğimizi düşünmüyorum insanlar gelişmeye ve değişmeye mahkumdur hayatın içindeki herşey gibi.