Tekil Mesaj gösterimi
  #8 (permalink)  
Alt 03-10-2007, 14:28
fenasi fenasi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
.........

Blog Başlıkları: 1
Ben Almanya da, Yabancı çocuklar için meslek lisesinde okudum, başkası yani ötekisi olmak böyle bir şey. Dilini yitiren her millet geçmişini de yitirir. Türk çocukları, Almanya da kendi ana dilleriyle eğitim yapmak bir yana, bazı eyaletlerde okulların içinde Türkçe konuşmaları bile yasaklanıyor. Asimilasyon dille başlar, geçmişi silmek ve ötekini sindirip yok etmek dillerini yok etmekle başlar. Ben Almanya da, ikinci sınıf bir okulda okurken, her gün Neo Nazilerle okula giderken ve gelirken kavga ederdim, bizlere kakalak derlerdi Türk ve öteki olduğumuz için. Sırf Türk olduğumuz için ikinci sınıf bir okulda okumak ve mezun olunca, üçüncü sınıf bir iş için bile dişe diş bir mücadele vermek yetmediği için, birde her gün Neo Nazilerle bıcakların ışığında var olma kavgaları veriyorken, kasabamızda ki tek türk hocanın emekli olması ve Türkiye ye dönmesi, bizden sonraki kuşakların günlük hayatta almanca konuşmalarına yol açmışken, üzerinden yıllar geçmiş ama Almanya da Türkler sanırım akıllanmaya başlamış. Beyaz Almanlar da (Neo Naziler) sanırım artık örğütlenip mücadeleyi siyasi partiler aracılığıyla yapıyorlar.

Evet, benzer bir konuyu zaten tartışmaya çalışırken birden herkes kayboldu ve başka bir konu açıldı. Sanki kimse bir şey söylememiş gibi konu orda sil baştan tartışılırken şimdi de bu konu açıldı. Bulgaristan örneğini bende verdim Sn. Botan, hatta yunanistan örneğini verdim, tüm bunların bir zaafiyet göstergesi olacağını, ülkemizin çok zor bir dönemden geçmesine rağmen, insanların ana dillerinde konuşmalarının bir hak olduğunu da yazdım, ama Sn. Botan bir kaç sayfaya kalmaz bu konuda terk edilir ve bir başka konuda yeniden başlar.

Bütün Renkler kirleniyordu, önceliği Beyaza verdiler........