Tekil Mesaj gösterimi
  #7 (permalink)  
Alt 23-09-2007, 16:15
Berk Taçyıldız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Berk Taçyıldız Berk Taçyıldız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
über-arıza-mensch

Kadın :
- Ay yeter Rıfkı yaaa, bıktım artık lanet olsun. Boşanmak istiyorum ben .

Rıfkı :
- Yok yaaa, boşanalım da "7 yılı bitirmeden boşandılar." mı desinler? Kalmış şurada 2 yıl zaten. Sık dişini biraz.

.....................

Söz konusu olan 7 yıl değil işin süreliliği ise bu süre değişedebilir . Örneğin biri çıkıp "Bir çocuğun 18 'ine gelene kadar eşlerin birlikte olmaları en sağlıklısı ." deyip evlilik süresine 20 olmalı diyebilir . Bir başkası ise " Aşkın ömrü 3 yılmış. Sevgililer 1 yıllarını tamamladıklarında evlenip geri kalan 2 yılını da evli olarak geçirsin." diyebilir .

........................

Tabii bu durumda içinde "ölüm bizi ayırıncaya kadar" geçen evlilik yeminleri "süre elverdiğince" olarak değiştirilebilir !

........................

Ya da süreli evlilik fikri daha da ileri götürülüp TAKSİT'e bağlanabilir. Örneğin süre 7 yıl mı , kim demiş bu 7 yılı peşin peşin yaşamak zorunda olduğumuzu . 3,5yıl x 2 taksit , ya da 1yıl x7 taksit neden olmasın ? Örneğin 1yıl x7 taksit nasıl olabilir ? Şöyle ki araya bi 1x7 taksitli "evlilik" daha sokulur( isteğe bağlı tabi.1 de sokulur 3 te . ) Ayşe 1.yıl Ahmet ile evli, 2. yıl Mehmet ile evli, 3.yıl yine Ahmet ile evli (evliliklerinin 2. yılı) , 4. yıl yine Mehmet ile evli ( evliliklerinin 2. yılı ), 5. yıl yine Ahmet ile evli (evliliklerinin 3. yılı ) vs... Böylece "7 yıl Ahmet ile evli kaldım. Sürem bitince Mehmete vardım ." seçeneği tek seçenek olmaktan çıkar.

...........................

Saçma mı ? Hem de nasıl !

Konu Berk Taçyıldız tarafından (23-09-2007 Saat 17:17 ) değiştirilmiştir..