13-09-2007, 04:01
|
 |
...
|
|
|
|
Alıntı:
possible_outside´isimli arızadan alıntı
Yaa, adınız lilith ve hanım olabilirsiniz. Her neyse bu nedir ya? Ben daha önce de Sade seven hanımlar biliyordum. Anlamıyorum, gayet de normaller, benden de normaller. Sade kadın-erkek eşitliğine inanmaz. Bu hemen bütün yazılarından çıkar da biyografi yazarlarından da çıkar. Kadınları sadece zevk nesnesi olarak ve daima değersiz olarak görür. Nasıl seviyorsunuz, bu nasıl bir duygu yaa? O nefret ediyor sizden. Örneğin, o hayatta olsa, onunla iyi bir çift veya iyi bir arkadaş olabileceğinizi düşünebilir miydiniz?.. Bana arkadaşlarım gibi "...olsun seviyorum" "Ben onun iç dünyasını seviyorum" gibi yuvarlak cevap vermeyin.
Bir internet sitesinde satanizmin kuralları vardı. Şeytan felsefe yapanları severmiş, doğru mu? Bir de ruhumu satmaya karar versem kime danışabilirim ve 10000 ytl'yi geçer mi mesela? Konunun uzmanı arkadaşlar bir el atabilirse sevinirim.
|
Possible_outside, devleri iç dünyalarından ötürü yargılayıp onları dışlama hakkımız elbette var ama inanın onlar değil biz kaybederiz...Başucu makalelerimden birinde bakın ne diyor;
".....
Ama birkaç defa adam vuran Villon'u katil diye, Genet'yi hırsız diye, Defoe'yu sahtekâr diye, Dostoyevski'yi kumarbaz diye, Balzac'ı dolandırıcı diye, Pound'u hain diye, Baudelaire'i kokainman diye, Poe'yu alkolik diye, Marlow'u jurnalci diye, Ehrenburg'u casus diye, Miche-langelo'yu bencil diye, Hamsun'u faşist diye sanat dünyasından dışlayıp onları tarihin paryaları diye lanetlemeye kalkışırsanız, onların değil sizin hayatınız eksilir.
Onların kişilikleri saygıdeğer değildir belki, ama insanlık onların eserleri sayesinde saygıdeğer olmuştur.
..."
Satanizm deyince benim de aklıma Sade geldi, o da sadizmin isim ve içerik babası, Lilith'le aynı şeyi çağrıştırdı belki de kimbilir.
|