Tekil Mesaj gösterimi
  #21 (permalink)  
Alt 07-09-2007, 20:50
non serviam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
non serviam non serviam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
M€M€ÑTØ MØRÍ

Blog Başlıkları: 1
Alıntı:
nepal´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
ülke olarak böyle atılımlar olması güzel.bu silah olsa bile dışa bağımlı olmaktan kurtulma adına sevindirici bir haber.ama bazıları sevinmemiş.

bende savaş karşıtıyım.ki bireysel silahlanmaya kesinlikle karşı biriyim hatta nefret ederim.
ama ülke olarak sniper yapma olayını yada ülke olarak savunma amaçlı silahlanmayı kurtlar vadisi ile, reklam ile özdeşleştirmek bir hayli komik olmuş.

bu arada asıl sormak istediğim madem savaş karşıtısın bugüne kadar neler yaptın.böyle forum ortamlarında kurtlar vadisi benzetmeleri yapıp sıcacık evinin sıcacık odasında muhalefet yapmaktan başka neler yaptın.
k.ırak'ta bulundunmu, türkmen topraklarında bulundunmu, savaş karşıtı gösterilere katılıp jop yedinmi!.bırakın bu kofti savaş karşıtı ayaklarını.

ek olarak türkün türkten başka dostu yoktur sözü var. bu maalesef gerçek.türkiyenin gardı düşşe akbaba gibi bize saldıracak onlarca ülke var.konum olarak,yeraltı ve su kaynakları olmak üzere her daim paylaşılmak istenen bir ülke burası.senin çevrendeki ülkeler deli gibi sialhlanırken sen gidip savaşma seviş dersen sonun kara olur.
ülke olarak maalesef savunma amaçlı silanlanmak durumundayız.tasvip ediyor muyum pek değil ama şuan varolan gerçekler ve etrafımızdaki tehtitler bize bunu yapmak durumunda bırakmıştır.

Savaş karşıtısınız, bireysel silahlanmaya kesinlikle karşısınız, nefret de edersiniz ancak savaş karşıtı olmanıza rağmen silah üretemini destekliyorsunuz asıl bu gülünç bir yorum olmuş, geçiniz bunları.

Her ülke aynı şeylerden bahsediyor. Türkiye coğrafi nedenlerden, Yunanistan, Suriye, İran ise kendilerini savunmak için silahlanıyor ama kimden? Birbirlerinden, diğer ülkelerden. Amerika Irak'a demokrasi getirmek için müdahale etmiş, silah kullanmış. Rusya Amerika'nın dünya hakimiyetine son vermek, diğerleri, vesaire ülke vesaire için silahlanıyor. Hepsinin makul bir nedeni var yani. Ama biri yaptıkça diğeride yapacak. Sonu nereye varacak?
Oysa hepsi birden silahsızlanmayı denese?

Biraz empati yapın, Türkiye vatandaşı değil de dünya vatandaşı gözüyle bakın.
Üretilmişse de bunun bravo denecek bir konu olduğunu sanmıyorum.

Bu zihniyet, bu denli milliyetçilik olduğu sürece yunanlının yunandan başka, fransızın fransızdan başka, türkün de türkten başka dostu olmaz, olmasını beklemek de pek komik olur.

Dipnot:
Bu güne kadar ne yaptığımı bilmeden, etmeden forum ortamlarından tanımadığınız biri için yukarıdakileri yazmak ya da sallamak da oldukça kolay olsa gerek. Ne yapıp ne yapmadığımı nereden biliyorsunuz merak ettim?
Evet, yasadışı hiç birşey yapmadım , jop yemedim. Savaş madurları için imkanımın verdiği ölçüde bağış yaptım da bundan size ne? İnsanlar yedikleri joplar ölçüsünde mi eleştiri hakkı kazanıyorlar?

"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."