Konu: ıonesco
Tekil Mesaj gösterimi
  #3 (permalink)  
Alt 23-06-2007, 20:47
detays detays isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...Dengesiz...

Eserlerinden bir kaç alıntıda bulunayım..

kral ölüyor
muhafiz - kıralın sonu geldi.

doktor - haşmetlû, sizin için çok üzüleceğiz. bunu her yerde de söyleyeceğiz, emin olunuz.

kiral - ölmek istemiyorum.

mari - eyvah, saçları birden beyazlaştı. (gerçekten kıralın saçları beyaz olmuştur, yüzünde de on dört asır ihtiyarlamış gibi derin buruşukluklar peyda olmuştur.)

doktor - ne de çabuk modası geçti!

kiral - kırallar ölümsüz olmalıydılar.

margörit - kıralların geçici bir ölümsüzlükleri vardır.

kiral - ben karar vermedikçe ölmeyeceğime söz verilmişti.

margörit - bu kadar gecikeceğin düşünülmemişti. iktidardan hoşlanır oldun. şimdi karar vermen için zorlanman gerekiyor. dirilerin ılık batağına gömüldün. artık donacaksın.

kiral - beni aldattılar. haber vermeleri gerekirdi. beni aldattılar.

margörit - haber verdiler.

kiral - vaktinden çok evvel haber vermiştin. çok geç bildiriyorsun. ölmek istemiyorum... hayır, mademki kendim başaramıyorum, beni kurtarın.
(s. 24)

kel şarkıcı'dan
bayan smith - bayan parker, istanbul'dan yeni gelen popesco rosenfeld adında romanyalı bir bakkal biliyormuş. yoğurt uzmanıymış. edirne'deki yoğurtçuluk okulundan diploma almış. yarın gidip ondan koca bir kâse yerli romanya yoğurdu alacağım. londra dolaylarında böyle şeyler kolay bulunmuyor.

bay smith - (okumaya devam ederek dilini şaplatır.)

bayan smith - yoğurt mideyle böbrekler için çok iyiymiş. apandisit için de... bunu bana doktor mackenzie-king söyledi -hani şu komşumuz john'ların çocuklarının doktoru. çok iyi bir doktor. insan güvenebiliyor. önce kendi üzerinde denemediği hiçbir ilâcı başkalarına salık vermez. parker'ı ameliyat etmeden önce kendini ameliyat etti, halbuki hiçbir şeyciği yoktu.

bay smith - peki öyleyse parker öldüğü halde doktor niye hâlâ yaşıyor?

bayan smith - ameliyat doktor'da başarılı geçti de parker'da başarılı geçmedi, ondan.
(s. 7-8)